Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?

Uşak’ta toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapıldı. En son Nisan 2022’de 6 TL olan tam yolcu taşıma ücreti, son kararla 7 TL 50 kuruşa çıkarken, 4 TL olan öğrenci bileti ise 5 TL’ye çıktı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, zammın son gelen akaryakıt zamları sonrası mecburi olduğunu ve şoför esnafının zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Asgari ücrete gelen zammın da hat sahiplerinin maliyetlerini artırdığını ifade eden Korkmaz, “Akaryakıt, lastik, yedek parça, bakım ve onarım gibi kalemlerde artışlar oldu. Ayrıca bazı hatlarda sadece hat sahibinin dışında çalışanlar da oluyor. Asgari ücrete yapılan zamlar da maliyetlerin artmasında etken oldu. Bu nedenle zam kararı alınmasını talep ettik. Fiyatlarda yüzde 20 bir artış oldu” dedi.  
Şoför esnafının mazot desteği alması gerektiğini ifade eden Korkmaz, “Şoför esnafı genel olarak akaryakıt fiyatlarıyla mücadele ediyor. Bu noktada devlet büyüklerimizden şoför esnafı için mazot desteği istiyoruz. Ulaşım sektörüne yönelik teşvikler, hem piyasanın rahatlamasına, hem de tüketicinin lehine olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim