Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
ALİ ARASLI/// 
Uşak’ta, 2013 ve 2016 yılları arasında ‘Kent Kart64’ adıyla uygulanan ve Manisa İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği için yürürlükten kaldırılan şehiriçi otobüslerde, yeniden elektronik para sistemine geçiliyor. 
Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kentteki 196 özel denetimli halk otobüsünün yeniden elektronik kartlı sisteme geçişi için çalışmaları başlattı. İlerleyen günlerde sistemin yeniden hayata geçeceği ve bununla ilgili faaliyetlerin devam ettiği bildirildi. 
Buna göre 2 TL 50 kuruş olan tam ve 2 TL olan öğrenci yolcu taşıma ücreti, yolcu taşıma kartlarına, yüklenen bedellerle sağlanacak. Otobüs şoförleri, elden para almayacak ve kamera sistemi sürekli takipte olacak. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Kartlı sisteme geçiş için çalışmaları başlattık ve kısa bir süre içinde dönüşümü sağlayacağız” dedi. Yeni güzergahlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşin ekonomik boyutuna bakıyoruz ve herkes evinin önünde minibüs geçmesini isteyebilir. Doluluk durumuna göre hatları yeniden gözden geçirdik. Paralı bir taşımanın bu dönemde doğru olmadığını düşünüyoruz ve tekrar kartlı sisteme geçeceğiz” dedi. 
Mehmet Çakın, 65 yaş ve üstü vatandaşlara eziyet eden veya kötü davranan sürücülere de gerekli cezaların kesildiğini belirterek, “Bu konuda şikayetler alıyoruz ve vatandaşımızdan isteğimiz ilgili plakalı alıp bize bildirmeleri. Kameradan bakıyoruz ve eğer kamera sistemi o an için bozuksa yine de ceza kesiyoruz” diye konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim