Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
 Uşak Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Şehit Ömer Halisdemir Şiir Yarışması” düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şehit Ömer Halisdemir şiir yarışmasına Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Mutlu ve yönetimi, Kamu-Sen Uşak İl Başkanı Mehmet Özkuk, Ülkücü İşçiler Derneği Uşak Şube Başkanı Şerif Keskin ve vatandaşlar katıldı. Program öncesinde 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan dehşet dolu dakikalar adlı film gösterildi. Program daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti. 15 Temmuz kahramanlarından bir tanesinin de Şehit Ömer Halisdemir olduğunu belirten Uşak Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Mutlu, “Şehidimiz Ömer Halisdemir vatanı yaşatmak için kendini canından cananından vazgeçmiş vatan Sağ olsun diyerek şehadet şerbetini kana kana içmiştir. Ay yıldızlı bayrağımıza rengini veren binlerce şehit kanına bir de Ömer Halisdemir’in kanı eklenmiştir. Dolayısıyla topraklarımız, vatan toprağı olmayı fazlasıyla haketmiştir. Ülkü ocakları olarak şunu da net bir şekilde ifade etmek isterim ki böyle vatan hainlerinin ortaya çıktığı her ortamda Ülkü ocaklarının safı devletinin ve milletinin yanı, alçakların ve hainlerin tam karşısıdır. Vatan ve millet sevdalıları dostumuz bölücüler ve vatan hainleri ise hasmımızdır” dedi. Konuşmaların ardından sunucu Sezgin Alkan’ın “Kahramanlık” şiirinin okumasıyla salonda katılımcılar Ömer Halisdemir adlı şiiri okudu. Program daha sonra “Şehit Ömer Halisdemir’in” biyografisinin okunmasıyla ve 80 öncesi Uşak’ta Şehit edilen Ülkücü Şehitlerin belgesi izletilerek devam etti. Yarışmada dereceye giren isimleri Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Talip Yıldırım, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Meriç Güven, Türkçe Öğretmeni Sadiye Özdemir ve Araştırmacı Yazar Mehmet Sezai Keyvanoğlu belirledi.
Yarışmada dereceye giren isimler ise şu şekilde oldu; “Üçüncü Anadolu İmam Hatip Lisesinden “Son Bir Adım” adlı şiiri ile Hanife Güven, İkinci İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesinden “Uğursu Gecede Bir Kahraman” adlı şiiri ile Muhammet Fâtih Kara, Birinci Banaz Şehit Rıfat Gündüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden “Benim Adım Ömer” adlı şiiri ile Yaşar Görkem Yılmaz”
Program şiirlerin okunması ve ödül takdimiyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim