Uşak Üniversitesi'ne KPSS 60'la orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu personel alınıyor Uşak Üniversitesi'ne KPSS 60'la orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu personel alınıyor
Uşak Belediyesi’nin yaklaşık olarak 17 yıl önce, yaptırdığı ve aralarında Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin, filozof ve matematikçi Ömer Hayyam, Türk dil bilimci Kaşgarlı Mahmut ve tasavvuf edebiyatının önde gelen isimlerinden Mevlana gibi, bilim adamı ve düşürün büstleri, mevsim şartları ve bakımsızlık nedeniyle deforme olmaya başladı. 
Çoban Çeşme Parkı’nda yer alan Türk büyüklerinin büstlerinde bulunan künye bilgileri de aradan geçen zaman nedeniyle okunmaz hale gelirken, söz konusu büstlerde temsil edilen, Türk ve İslam dünyasının önde gelen bilim insanlarının kısa özgeçmişleriyle ilgili de her hangi bir bilgi yer almıyor. 
Parkı ziyaret eden çocukların dikkatini çeken büstlerin ait oldukları isimlerin net bir şekilde okunması, tarihe mal olan şahsiyetlerin tanınırlığı ve gelecek kuşaklara aktarımı için önem taşıyor. 
Vatandaş, söz konusu büstlere en kısa sürede bakım yapılmasını ve kaybolan künye bilgilerinin ve kısa özgeçmişlerin net ve okunur bir şekilde sergilenmesini istiyor. 


 
Editör: TE Bilişim