Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uşak’ta son 1 hafta içinde vaka sayısında yüzde 40 artış olduğunu söyledi. Ege Bölgesi’ndeki kentlerle ilgili bir değerlendirme yapan Bakan Koca, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli’deki rakamları aktardı. Uşak’taki vaka sayısına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Uşak’ta mevcut yoğun bakım yataklarına baktığımızda, erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 39, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 56, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 17. Uşak’ta mevcut yoğun bakım yataklarımıza 20 yeni yatak ilave ediyoruz” dedi.

Birincil önceliğin hasta sayısının artışını durdurmak olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Temaslı taraması, yani filyasyon çalışması, salgınla mücadelemizin temel aksını oluşturuyor. İzmir’de 350 olan ekibi 460 çıkardık. Uşak’ta var olan 35 filyasyon ekip sayısını 55’e çıkarıyoruz. Toplum sağlığını tehdit eden bir davranış da izolasyonda kalması gerekenlerin toplum içine karışmalarıdır. Bu davranışta bulunanları, öğrenci yurtlarına almaya başladık. Hastalık bulaştıracağını bile bile başka insanlarla temas etmek, vicdanlara sığmayacak bir davranıştır. Ciddi cezai yaptırımları da olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim