Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım Hurdalar hakkında konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın: Varsa somut delil gereğini yaparım

   Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen kent tarihinin en büyük ve en derin alt yapı çalışmasında sona gelindi. Kemalöz Mahallesinden ve Şeref Caddesinden gelen yağmur sularının 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağında birikmesini ve kent merkezine ulaşmasını engellemek adına yapılan çalışmalar son borunun yerleştirilmesiyle tamamlanacak. 

    Yoğun yağışlarda yetersiz tahliye hattı nedeniyle yaşanan su birikmeleri dev alt yapı projesinin hizmete girmesiyle tarih olacak. 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağının yapımı sürecinde bir kısmı tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda Huzurpark'ın bulunduğu bölgeden de kalan kısmı start alan dev tahliye hattı istenilen noktaya geldi. Yer yer 11 metrelik derinliğe inilen kazı çalışmalarında 1400'lük borular döşendi. Akkuş deresinden başlayan su tahliye hattı 980 metrelik uzunluğuyla sel sorununu çözmeyi hedefliyor.



    Son aşamaya getirilen, yağmurlu havaya rağmen kesintiye uğramayan çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın tarihi bir süreçten geçtiğini ifade etti. Her alanda yürütülen çalışmaların alt yapıda da başarı ile sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Cahan, "Bu güne kadar eksik kalan ne varsa bizler onu ortadan kaldırmak, Uşak'ı hak ettiği noktaya getirmek için hizmet üretiyoruz. Bu kent bizim ve en iyisini hak ediyor." dedi.



Ani ve yoğun yağışlarda çarşı merkezindeki yağmur suyu hatlarının yeterli gelmediğini aktaran Başkan Cahan, "Özellikle bazı bölgelerde su baskınları oluyordu. Vatandaşımızın malının zarar görmesine neden oluyordu. Biz de bunun önüne geçmeyi hedefleyen bu projeyi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğündeki arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirdik. Yaklaşık 1 kilometrelik ve içerisine rahatlıkla bir insanın sığabildiği dev boru hattımızı tamamen kendi personelimizle sona getirdik" dedi. 



İncelemede Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a, UTAŞ Başkanı Ali Rıza Çümen, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Serdar Arıcan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ve çalışan personel eşlik etti.
 
Editör: TE Bilişim