Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak’ta, maddi anlamda zorluk çektiği için bilgisayar ve tablet alamayan dar gelirli ailelerin çocuklarına destek için, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından, eğitime destek kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya göre bölgede ve bölge dışında, faaliyet gösteren sanayicilerin, iş yeri sahiplerinin veya normal vatandaşların ihtiyaç fazlası olan bilgisayar ve tabletleri, bir merkezde toplanacak. Toplanan araç ve gereçler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aktaracağı verilere göre ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, kampanyanın sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçtiğini ifade etti.

Covid-19’un dünya genelinde beklenmeyen bir salgın olduğunu, ekonomilerin yanı sıra örgün eğitimin de süreçten olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Halil Ağaoğlu, uzaktan eğitime bilgisayarı ve tableti olmadığı için dahil olamayan öğrencileri düşünmenin toplumsal bir görev olduğunu ifade etti.

Ağaoğlu, “Şartlar nedeniyle, yarınlarımız olan öğrencilerimiz uzaktan eğitim almak zorunda kalıyorlar. Herkesin evinde bilgisayar ve tablet olmayabilir. Bu noktada Uşak OSB olarak, eğitime destek çalışması başlattık. Bölgemiz sanayicisinden kullanmadığı bilgisayar ve tabletleri bağışlamasını istedik. Bölge dışından da kampanyaya destek vermek isteyenler olabilir. Tek isteğimiz, hiçbir öğrencinin boynunun bükülmemesi ve eğitimde herkese fırsat eşitliğinin sağlanması” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim