Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın bir çok ülkesine yayılan coronavirüsün Türkiye’de de 2 kişide görülmesi, toplumda belli bir paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar, marketlere ve eczanelere giderek, dezenfektan, kuru gıda ve ilaç gibi bazı ihtiyaçlarını stoklama yolunu seçtiler. Gelişmeler, toplumsal paniğin ne kadar yerli ve yersiz olduğu sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili yaptığımız görüşmelerde, Uşak özelinde şimdiye kadar coronavirüsle ilgili pozitif bir bulgunun ortaya çıkmadığını öğrendik. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin belli bir prosedüre göre izlediği coronavirüsle ilgili takip sürecinde, özellikle Umre’den gelenlere yönelik bir dizi test yapıldığı ve şu ana kadar hastalıkla ilgili her hangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Öte yandan, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de Umre ve yurtdışından gelen vatandaşları sıkı bir şekilde takip ettikleri belirtildi.

TEMİZLİK, BESLENME VE SPORA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Coronavirüsün henüz her hangi bir ilacının veya aşısının çıkmamış olması, hastalıkla mücadelede bağışıklık sisteminin ve temizliğin önemini bir kez daha ortaya koydu. Hastalığa yakalanmamak için temizliğe özen gösterilmesinin yanı sıra, beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca spor ve çeşitli kültür fizik hareketleriyle vücudun direncinin artırılacağı ve bunun da belli bir ölçüde yapılması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca evlerin veya çalışma alanlarının düzenli olarak havalandırılmasının da önemine dikkat çekiliyor.

Editör: TE Bilişim