Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!
Öğretmenevi Şeref Salonunda yapılan toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Nurulllah Furuncu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal ve kurul üyeleri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir, bağımlılıkla mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini ifade ederek toplumun hiç bir ferdinin olumsuzluklardan zarar görmesini istemediklerini kaydetti.
 
Bağımlılık ile Mücadele Koordinasyon Kuruluyla ilgili bilgi veren Vali Salim Demir, "Daha önce ‘Uyuşturucuyla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ her ay ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile ‘Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’ esas alınarak toplantılar gerçekleştirmiştir. Ancak, son olarak 09.12.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile merkezde ve taşrada Kurulların yapılanmasında değişikliğe gidilmiş ve Kurulların çalışma alanı sadece ‘uyuşturucu’ olmaktan çıkarılıp, bağımlılık yapan tüm alışkanlıkları kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bu kapsamda yeni genelge ile merkezde sekretaryasını Sağlık Bakanlığı’nın yürüteceği Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) oluşturulmuştur. İllerde ise İl Valisi başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) oluşturulmuştur. Sekretaryası İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülecek Kurul, 2 ayda bir Vali başkanlığında kurum ve kuruluşların en üst düzey temsilcileri ile toplanacaktır” dedi.
 
Toplumdaki hiç bir ferdin bu olumsuz alışkanlıklara bulaşmasına ve zarar görmesine fırsat vermeden, her bir ferdin çocukluk çağlarında spor, müzik ve sosyal etkinliklere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğine dikkat çekti. Vali Salim Demir, "Öncelikli amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Ancak bu alışkanlıklara bulaşanları da kurtarmak da bizim görevimiz, ama gönül ister ki hiçbir ferdimiz bu kötü alışkanlıklara bulaşmadan onlara sahip çıkalım. Bu amaçla çok değişik konseptlerde programlar yaptık. Bunun sonuncusunda bütün amatör spor kulüplerimize malzeme dağıttık. Bunu neden yapıyoruz, bütün çocuklarımız sporla, müzikle ve sosyal etkinliklerle uğraşsın.  İyi şeylerle meşgul olsun ve enerjisini pozitif alanda kullansın. Bağımlılıkla mücadele kapsamında değişik projelerimiz var. Mutlaka insanların farklı düşünceleri olabilir, farklı yetenekleri olabilir. Özetle şunu söylemek istiyorum, çocuklarımızın pozitif alanda enerjilerini tüketip negatif alanda enerjilerini bırakmamak istiyoruz. Bunun için de devletin tüm kurumlarıyla, üniversitemiz, belediyemiz ve vatandaşlarımızla çocuklarımıza bu güzel geleceği elbirliğiyle hazırlamamız gerekiyor.  Onları hiçbir şekilde bağımlılığa bulaşmadan hayatın canlılığını, hayatın güzelliğini, yeni güzel ufuklarla buluşturmamız gerekiyor" dedi.
 
Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Bağımlı durumda olan fertlerimiz var ise onları tedavi edici imkanlarımızı artırıyoruz. AMATEM, ayakta tedavi hizmetini hastanemizden vermeye başladı. İstemeyiz bir tane bile olmasın ama olanları da tabii ki feda edemeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de çok güzel bir sözü var ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur’ yani ne demek öyle bir kuşatıcı olmalıyız ki, bütün çocuklarımızı baştan kuşatmalıyız. Onları olumsuzluklardan korumalıyız. Okul idaresi, öğretmen ve veli işbirliğiyle çocuklarımızı mutlaka olumlu şekilde geleceğe hazırlamalıyız" dedi.
 
Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından toplantıda, ilimizde uyuşturucu ile mücadele ile ilgili alınan ve uygulanan tedbirler ve kurumlar arasındaki konu ile ilgili koordinasyon çalışmaları değerlendirildi.
Editör: TE Bilişim