Uşak’ta bir araya gelen sağlık çalışanları temsilcileri Korona salgınına karşı birlikte mücadele etmenin en doğru yöntem olduğunu vurguladı. Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan Memiş sadece yaşlıların evde kalması gerektiği yönünde yanlış bir algı oluştuğunu zorunluluğu olmayan herkesin özellikle gençlerin en az 14 gün evde kalması gerektiğini vurguladı. Memiş Uşak özelinde hastalıkla mücadele kapsamında kurulan komisyonlara sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesini istedi. Uşak Tabip Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Uşak Diş Hekim Odası Başkanı Dt. İbrahim Bilgin Erdem, Uşak Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Aydın ve Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk katıldı. Tekrar vurgulamak isteriz ki bu mücadelede herhangi bir maddi beklentimiz olmamıştır olmayacaktır Böyle bir dönemde Sağlık çalışanlarının özlük haklarında ve ücretlerinde iyileştirme talebinin gündeme getirilmesini onaylamadıklarını söyleyen Dr. Memiş; “Biz sağlık çalışanları olarak hiçbir ücret talep etmeden bu salgından halkımızı sağ salim düzlüğe çıkarmak için canımız pahasına çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Tekrar vurgulamak isteriz ki bu mücadelede herhangi bir maddi beklentimiz olmamıştır olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

UŞAK TABİP ODASI BAŞKANI ADNAN MEMİŞ, YAPILMASI GEREKENLERİ MADDELER HALİNDE ANLATTI

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Memiş salgın hastalıkla mücadele kapsamındaki beklentilerini de şu şekilde sıraladı :  Hem sağlık çalışanlarının sağlığı ve uzun süre göreve devam edebilmeleri için hem de en büyük kaynağı olan sağlık merkezlerinin kontamine olup halkı tekrar tekrar virüsle karşılaşmasını önlemek amacıyla gerekli koruyucu ekipman ve önlemlerin ivedilikle sağlanması, Unutmayalım bu ekipman sadece hekimi değil halkı korumak içinde gereklidir. Zaman geçtikçe oluşabilecek hiç beklemediğimiz daha doğrusu düşünmek bile istemediğimiz bir salgına karşı yeterli sayıda dinç, sağlıklı bir sağlık ordusu olarak savaş verebilmemiz için sağlık çalışanlarının çalışma saatlerinin ve çalışma şekillerinin düzenlenmesi gelişebilecek bir sosyal patlamada tüm sağlık çalışanlarının güvenlikleri için ciddi önlemler alınması. Sağlık çalışanlarının sosyal sorunlarına çözüm bulunması. Örneğin; 8 yaşından küçük ve bakıma muhtaç çocuğu olan karı koca sağlık çalışanlarının bakıcı-kreş sorununun çözülmesi. Ciddi kronik hastalığı olan sağlık çalışanlarına zorunlu olmadıkça görev verilmemesi,Öncelikle en büyük risk altında olan Aile Hekimleri, Diş Hekimleri, Acil Servis çalışanları ve Pandemi Servisi çalışanlarının koruyucu ekipmanlarının eksiksiz ve yeterli sayıda tedarikinin sağlanması. Şunu hatırlatmak isteriz; İlimiz sağlık çalışanları Ülkede salgının artması durumunda tüm ülkeye hizmet vermek üzere görevlendirilmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle ilimiz sağlık çalışanlarının tüm ülke için korunması  Sn. Cumhurbaşkanı’mızın “BİR OLMALIYIZ, İRİ OLMALIYIZ, DİRİ OLMALIYIZ” sloganı çerçevesinde bu olumsuz süreçte lokomotif güç olması nedeni ile tabip odası, Diş Hekimleri odası, Uşak Aile Hekimleri Derneği, Eczacılar Odası, Veteriner Hekimler Odası, Türk Sağlık-Sen, Sağlık-Sen ve SES sendikalarının da sürece dahil edilmesi adına kurulan komisyonlarda görev verilmesi. İlimiz bazında gelişmelerin halkın ve özellikle sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi, kendilerini psikolojik ve sosyal olarak hazırlamalarına fayda sağlayacağını belirten Memiş vatandaşlardan çok acil olmadıkça sağlık kuruluşlarına gitmemelerini ve Sağlık Bakanlığının önerdiği kişisel koruma önlemlerine uymalarını istedi. Memiş ; “Bu salgında yurt dışı sağlık çalışanlarına ihtiyaç duymamamız için Atatürk’ün dediği gibi “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sloganı çerçevesinde ülkemiz sağlık çalışanlarına güvenin ve önerilerini harfiyen yerine getirin.! Hep beraber verdiğimiz bu savaşta gereken sorumluluktan kaçmayan Tüm Emniyet Güçleri, Vefa Destek Ekibi, PTT çalışanları ve diğer halka hizmet veren tüm çalışanlara biz Sağlık çalışanları olarak alkışlıyor ve teşekkür ediyoruz.  Yaşlılarımıza Saygılı Olalım, Evde Kalalım.”

“YAŞLILARDAN ÖNCE GENÇLERİMİZİN KENDİLERİNİ  İZOLE ETMELERİ GEREKİYOR”

 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağının özellikle gençlerde yanlış algılandığını vurgulayan Dr. Memiş; “ Yaşlılarımız evde tutuyoruz, onları evde tutmamızın nedeni sağlık sorunları ve vücut dirençlerinin az olması. Asıl olması gereken dışarıda zorunlu işi olmayan gençlerin evlerinde kalması. En kötü şartlarda 14 gün boyunca resmi görevi olmayan, çalışmayan gençlerimiz kendilerini karantina altına almaları lazım. Yaşlılardan önce gençlerimizin kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Sadece 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmaları yetmez. Öncelikle taşıyıcı olan gençlerin evde kalması birbirlerine yaklaşmaması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“BİRİNCİ BASAMAKTAKİ HEKİMLERİN BİR AN ÖNCE PANDEMİ İLE MÜCADELEYE DAHİL EDİLMESİ GEREKİYOR”

Uşak Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Aydın da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Pandemi ile mücadelenin birinci basamak sağlık kuruluşlarında olduğunu ikinci ve üçüncü basamakta ise tedavi yapıldığını söyledi. Dr.Aydın ; “ Eğer 1. Basamağı işin içine katmazsanız pandemi ile baş edemezsiniz. Onun için birinci basamaktaki hekimlerin bir an önce pandemi ile mücadeleye aktif olarak dahil edilmesi gerekiyor, önerilerinin dinlenmesi gerekiyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim