Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi ekipleri, battı ve çıktılı köprülü kavşaklarda ani yağmur ve sel sularına karşı özel önlemler almaya başladılar. Şu anda inşaatı devam eden ve Sivaslı yolu kavşağında trafiği rahatlatmak için projelendirilen 3’üncü battı çıktı inşaatında, 800’lük yağmur suyu ve bin 400’lük kanalizasyon hattı döşemesi yapılıyor.

8 metre derinlikte oluşturulan yağmur suyu hattının yoğun yağmur ve sel sularına karşı çözüm üreteceğini belirten Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, önümüzdeki günlerde otogar kavşağındaki Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nda da kanalizasyon hattını güçlendirecek.
Otogar bölgesi, kentin güneyinden gelen yağmur sularının toplandığı bölge olduğu için buraya 800’lük yerine bin 400’lük yağmur suyu hattı döşenecek.



Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte trafiği rahatlatmak için bir dizi çalışma yaptıklarını ve bunların başında hizmete açılan 2 battı çıktılı köprülü kavşak geldiğini belirterek, “Şu anda 3’üncü battı çıktımızı inşa ediyoruz ve daha önce yaşadığımız olumsuzlukların tekrar etmemesi için tedbirlerimizi alıyoruz. Altyapı ekiplerimiz, kendi alanındaki çalışmayı tamamlayacak ve hızlı bir şekilde şu anda hizmet vermekte olan otogar battı çıktısıyla ilgili çalışmaya başlayacak” dedi.



3’üncü battı çıktıda 15 günlük bir altyapı çalışması kaldığını dile getiren Başkan Nurullah Cahan, “Burada çok yönlü ve dikkat gerektiren bir çalışma temposu var. Bu nedenle ekiplerimiz işi çok sıkı tutuyor. Altyapıyla ilgili projenin tamamlanmasının ardından köprümüzün iskeleti oluşturulmaya başlanacak. Trafik bu süre zarfında, yan yollardan sağlanacak ve tüm çalışmalar bittiğinde, Uşak’ın girişi bambaşka bir görünüme kavuşacak. Bilindiği gibi burası önceden sadece eski tabakhanelerin yer aldığı bir bölgeydi. Şimdi kentsel dönüşüm bitti ve dönüşüme yakışır bir kavşak düzenlemesiyle, kente ilk kez girenler, ilimizin gelişmekte olan bir şehir olduğunu daha net fark edecekler” diye konuştu.



Öte yandan Başkan Cahan, 3’üncü battı çıktı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu ve ekiplerden çalışmaların seyri hakkında bilgi aldı.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim