Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!
ALİ ARASLI/// Son dönemlerde, Uşak’ta 65 yaş ve üstü vatandaşlardan, kent merkezinde ulaşımı sağlayan denetimli halk otobüslerine yönelik bazı şikayetler geliyor. Şikayetlerin başında, otobüs şoförlerinin bilinçli olarak, ücretsiz taşıma yapılacak olan ileri yaştaki vatandaşları almadıkları ve bu nedenle mağduriyetler oluştuğu ifade ediliyor.  Daha önce de bu konuda sık sık şikayetler alan bir önceki dönem Uşak Belediyesi yönetimi, gerekli cezai yaptırımlarda bulunmuş ve bir süreliğine sorun çözülmüştü. Fakat 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik kötü muamelenin bazı otobüs şoförleri tarafından yapıldığına dair şikayetler, konuyla ilgili Uşak Belediyesi yönetiminin bazı çalışmalar yapması gerektiğini ortaya koyuyor. 

TÜM OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİ ZAN ALTINMA BIRAKMAK YANLIŞ, ŞİKAYETİNİZİ 153'E YAPIN
Söz konusu olumsuz durum nedeniyle, tüm otobüs şoförlerinin töhmet altına girmemesi ve işini dürüst yapan esnafın zarar görmemesi için, vatandaşın bilinçli hareket etmesinde yarar var. 65 yaş ve üstü yolculara kötü muamele yapan otobüs şoförleri, 153 belediye ihbar hattına bildirilmeli. Bu noktada, otoboste bulunan diğer yolcuların da benzer durumlarda, ortak bir dil geliştirerek, bir bilinç oluşmasına katkı sağlamalı. Bu şekilde bir doğal mekanizma oluştursa, dürüst ve iyi niyetli olan esnafın da mağdur olması önlenir. 

DEVLET, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE GEREKLİ ÖDEMELERİ YAPIYOR
Öte yandan, devlet, 65 yaş ve üstü yolcuların taşınması için gerekli ücreti aylık olarak, otobüs hattı sahiplerinin hesaplarına yatırıyor.   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 14 Ocak 2016 Tarihli ve 14132 sayılı yazısıyla 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Birinci Maddesine Eklenen 9. Fıkra gereği hazırlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Taşınma Yükümlülüğü Bulunan İşletmecilere Ödenecek Aylık Gelir Desteğine İlişkin Usul ve Esasların Belirlendiği Yönetmelik 06 Ocak 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Buna gore 65 yaş ve üstü yolculara kötü mualeme yapanlara, 1608 Sayılı İdari Ahkam Ceza Kanunu, Belediye Halk Otobüsü Yönetmeliğinin 49 maddesine göre yolcuyu rahatız edici davranışlarda bulunmak yasasına göre her olumsuzluk için idari para cezaları veriliyor. 

 
Editör: TE Bilişim