Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı
Uşak’ta kent park alanına inşa edilmesi planlanan 3 bin kişilik camiyle ilgili tartışmalara, CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar da katıldı. Cami yaptırmanın belediyenin değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı müftülüklerin görevi olduğunu belirten Nadi Sancar, yaptığı yazılı açıklamada, “Uşak’ta yeteri kadar cami var ve camilerde olsun olacaktır. Ama Uşak Belediyesi’nin milyonlarca borcu varken bir sürü işsiz varken bu tür harcamalara gerek yok” dedi.          

Sancar, “Elhamdülillah hepimizin dini vecibelerimizi yerine getirmemiz için camiler mutlaka olmalıdır. Ama Uşak’ın eğitim alanlarını yıkıp cami yapılmasının altında rant yatıyor. AKP hükümeti din üzerinde siyaset yapıyor bu da apaçık örneğidir”  dedi. Başkan Sancar, “Uşak’ta yeteri kadar cami var camilerde olsun olacaktır. Ama Uşak Belediyesi’nin milyonlarca borcu varken bir sürü işsiz varken bu tür harcamalara gerek yok. Betonlaşma var dediniz Cumhuriyet döneminin simgeleri okulları yıktınız yeniden betonlaştırıyorsunuz. Her mahallede okul ve kreş olmalıdır” diye konuştu.

Sancar, açıklamasını şöyle tamamladı: “Cumhuriyeti değerleri olan Besim Atalay, Uşak Lisesi okullarını yıkarak orada bir rant sahası yaratma derdindeler. Uşak’ta cami ihtiyacı varsa Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip Diyanet İşleri Başkanlığı yapar. Uşak Belediyesi kendi bütçesiyle yapmasına gerek yok”.

MEHMET ÇAKIN, CAMİNİN DEVLET BÜTÇESİYLE DEĞİL, HAYIRSEVER DESTEĞİ İLE YAPILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
Öte yandan Uşak Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çakın, önceki gün cami tartışmalarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Caminin belediye bütçesinden değil, hayırseverlerin desteği alınarak inşa edileceğini belirten Çakın, "Şunu da belirtmek isterim ki, camiimizin devlete, belediyemize herhangi bir külfeti olmayacak. Bildiğiniz gibi, camileri devlet değil millet yapar. Oluşturulacak bir dernek vasıtasıyla halkımızdan gelecek yardımlarla camiimiz yapılacak. Tekrar söylemek istiyorum ki, bu Park’ın camii için yapılıyormuş gibi düşünülmesi tamamen yanlıştır”  demişti. 
 
Editör: TE Bilişim