Uşak’ta meydana gelen doğalgaz patlamasıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber, yaşanan olayların vatandaşın aleyhine olduğunu ve bu nedenle konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber, “Uşak Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, 13 Aralık 2020 tarihinde saat 10.00 sıralarında Uşak Belediyesi'nin yaptığı alt yapı çalışması sırasında bir kepçenin doğalgaz boru hattına zarar vermesi nedeniyle doğalgaz sızıntısı meydana gelmişti. Bunun üzerine Uşak Doğalgaz A.Ş. (UDAŞ) ekipleri, bölgedeki gaz akımını kesip, patlayan borunun onarımı için çalışma başlatmıştı.  Uşak Valiliği’nin internet sitesinden 13 Aralık tarihinde yapılan resmi açıklamada “İlimizde sabah saatlerinde doğalgaz ana çelik hattında bir hasar meydana gelmiştir. Bu sebeple ilimizde doğalgaz kesintisi yaşanmaktadır. Sorunu en kısa sürede çözüme ulaştırmak amacıyla hasar tamir çalışmaları başlamıştır. Kamuoyuna duyurulur.” Denmiştir. Vatandaşların gaz arzı sağlandıktan sonra izlemesi gereken adımlar hakkında bilgilendirme yapılmamıştır. UDAŞ ve Uşak Belediyesi’nin sosyal medya hesabı twitter üzerinden 13 Aralık tarihinde yapmış olduğu; “Değerli Abonemiz, Şehrimizin doğal gaz tedariğini sağlayan ana boru hattında meydana gelen hasar teknik ekiplerimizce giderilmiştir. Gece boyunca şehrin tamamına kademeli olarak gaz verilecek ve bu süreç sabaha kadar tamamlanacaktır. 200 kişiden oluşan konusunda uzman UDAŞ saha ekibi gece boyunca bina girişlerinde bulunan servis kutularından kurulum işlemlerini yapacak ve eş zamanlı olarak bina sakinlerine bilgi verecektir. Ekiplerimiz servis kutularında işlem yapana kadar, kombi ve ocak vanalarınızı kapalı durumda tutunuz. Binanıza doğal gaz arzı sağlandıktan sonra; ocak vanalarınızı açık konuma getirerek ocağınızın yanıp yanmadığını kontrol ediniz. Ocağınız yandıktan sonra, kombi vanasını açınız. Kombinizi resetleyiniz ve bunu takiben kombinizi çalıştırınız. Sabrınız için teşekkür ederiz.” uyarı açıklaması var ise de bu uyarılar vatandaşlara yerel medya, ana akım medya, SMS, cami ve şehir hoparlöründen iletilmemiş; yalnızca UDAŞ ve Uşak Belediyesi twitter hesabını takip eden Uşaklı vatandaşlar uyarılardan haberdar olmuştur” dediler.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

VATANDAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ VE COVID-19 BULAŞMA RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

"14 Aralık 2020 tarihinde gaz arzının sağlanmasının akabinde resmi açıklamalara göre iki evde doğalgaz patlaması meydana gelmiş olup vatandaşlar yaralanmış ve ciddi mal kayıpları yaşanmıştır. Diğer yandan patlama dolayısıyla yaşanan panik nedeniyle mahalle sakinleri sokağa dökülmüş, COVID-19 bulaşma riski ile karşı karşıya kalmışlardır” ifadelerini kullanan Avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber, şöyle devam etti: “Uşak Valisi Funda Kocabıyık tarafından patlama gerçekleşen 2 evde 14 Aralık’ta yerinde inceleme yapılmış; “Valilik ve Belediye olarak patlamaların sebebini soruşturacağız.” Açıklaması yapılmıştı.14 Aralık’taki patlamaların akabinde aynı tarihte UDAŞ, Uşak Belediyesi ve Uşak Valiliği internet siteleri ve twitter hesaplarından; “15.12.2020 Salı günü itibarıyla UDAŞ ekipleri; şehrin gaz verilemeyen noktalarına müdahale etmeye başlayacağından; Bu süreçte;1. Evlerine henüz gaz verilmeyen vatandaşlarımızın mutlaka UDAŞ ekiplerini beklemeleri ve kesinlikle regülatörleri açmaya teşebbüs etmemesi 2. Mutlaka gelen ekipleri yönlendirmek için evde bir kişinin bulunması 3. Ocakların ve kombilerin kapalı olduğunun kontrol edilmesi 4. Acil durumlarda Alo 187 hattından iletişime geçilmesi gerekmektedir.” Uyarısı yayınlandı ancak bu uyarılardan da internet ve sosyal medya kullanmayan vatandaşlar haberdar olamadılar.  Diğer yandan UDAŞ’a ait acil durum hattı olan ALO 187’ye ise vatandaşlar erişim sağlayamadılar ve vatandaşların ne yapacaklarını öğrenmek üzere, panik ve korku ile hattı arayacakları hesaba katılmaksızın gerekli önlemler alınmadığından,  ALO 187 daima meşgul kaldı ve acil durumda olup da evinde gaz kaçağı meydana gelen vatandaşlar dahi söz konusu ihbar hattına ulaşım sağlayamadı. UDAŞ’ın twitter hesabında vatandaşlar tarafından yapılan yorumlarda Alo 187’ye ulaşılamadığının görüntülerine yer verilmiştir.”

BİR PATLAMA DA 15 ARALIK TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİ

Editör: TE Bilişim