Simav’daki bir hastanın korona virüs şüphesiyle Uşak’a getirilmesi ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu konuyla ilgili bir dizi önlem alınması, sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ölümcül etkisi olan korona virüs vakasına karşı, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karantina alanı oluşturuldu ve Sağlık Bakanlığı’nın şüpheli durumlara karşı uyguladığı prosedür uygulandı.

Tayland’a gittiği öğrenilen ve üst solunum yolu şikayeti nedeniyle tedavi altına alınan erkek hastaya bir dizi test yapıldığı ve şu ana kadar elde edilen sonuçlarda, korona virüsle ilgili her hangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

Ayrıca hastanın durumunun ağır olmadığı ve diğer testlerinin de 2 gün içinde çıkacağı ifade edildi. Şüphe üzerine karantinaya alınan hastanın yoğun bakım ünitesinde değil; normal serviste tedavi edildiği ve şimdiye kadar normal bir grip vakası dışında her hangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim