Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm projesinin bulunduğu noktada yer alan Celal Bayar Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeler esnasında konuşan Başkan Cahan, üçüncü battı çıktıyla kesişen ve özellikle önümüzdeki süreçlerde canlılığı çok daha yüksek olacak caddedeki işlemlerde sona gelindiğini kaydetti.

Yeni Uşak’ın yeni merkezi Kentsel Dönüşüm alanındaki çalışmaların hızlı bir biçimde ilerlediğini ifade eden Başkan Cahan, "Geçtiğimiz aylarda konutlarımızın ve dükkanlarımızın hak sahipleri için kuralarını çekmiştik. 28 Haziran’da ise 325 konutumuzun kuralı satış yöntemiyle başvuruları başlayacak. Yaz döneminden sonra da bu bölgemizde sosyal hayat can bulacak. Uşak Belediyesi olarak bizlerde bölgemizin alt yapı ve ana yol bağlantı çalışmalarını yaptık. Öncelikle çok eski dönemden kalma elektrik direklerini elektrik şirketimiz işbirliğiyle yer altına aldık. Devamında ise su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledik. Son olarak da ana yolumuza laleli aydınlatma direklerini yerleştirerek ve sıcak asfaltımızı atarak çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık." dedi.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Sırada çevre düzenlemeleri, temizliği, yeşillendirme çalışmaları ve kaldırım çalışmalarının yer aldığını ve bölgenin çok yakında hizmete hazır hale geleceğini belirtti.

ESKİYE AİT KİRLİ GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ

Kentsel Dönüşüm'ün paralel yollarından bir tanesi olan Celal Bayar Caddesi'nin, Uşak'ı Ankara-İzmir Karayolu ile Sivaslı Kavşağına bağladığını hatırlatarak caddenin güzel bir forma kavuşmasının önemini aktaran Başkan Cahan, "Henüz çalışmalar sürüyor. Ancak şimdiden eskiye ait kötü görüntüler silindi. Güzel bir Uşak'ın inşası gerçekleşiyor. Yeni yapacağımız battı çıktıya bağlanan bu yol trafik akışı açısından yoğunluğu olan ve önemli bir güzergah." diye konuştu. Başkan Cahan, bir buçuk kilometrelik yoldaki asfaltlama çalışmalarını bir buçuk gün gibi kısa bir zamanda bitirdiklerini belirtti ve artık Uşak'ın en kaliteli yollara sahip olacağını söyledi. 

Editör: TE Bilişim