Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun
Uşak’ın Ulubey ilçesinde bulunan antik kent Blaundus, yoğun soğuk havaların geride kalmasıyla vatandaşın ilgisini daha fazla çekmeye başladı.  Kanyonlara yapılan cam terasla kent merkezinden ve çevre il ve ilçelerden ziyaretçi çekmeye başlayan Ulubey’in tarihi zenginliklerinden Blaundus antik kenti de daha fazla ziyaretçi çekmeye başladı.



Antik kentte geçen yıl yapılan arkeolojik kazı çalışması kısa bir süre önce bir etabı olmak üzere tamamlandı. Uşak’taki antik kentteki bir kısım arkeologlar tarafından kazıldı ve toprak altındaki eserler ortaya çıktı. Eserler şimdilik belli bir alanda koruma altına alındı ve önümüzdeki günlerde diğer alanlara geçileceği öğrenildi. Arkeologlar, “Ödenek ve devlet destekleri olması durumunda, kazı çalışmalarımız devam edecek ve bölgedeki diğer zenginlikleri de gün yüzüne çıkaracağız. Kış dönemi nedeniyle ara verilen çalışmalarımız büyük yarar sağladı ve bizler bu bölge için ne zaman görev verilirse yapmaya hazırız” dedi. 



Makedonyalı Blaundus
Büyük İskender’in Anadolu Seferleri’nden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulmuş, şehir halkının kendilerine Makedonyalı Blaundus adının verdiği söylendiğini belirten arkeologlar, şu bilgileri paylaştı: “Büyük İskender’den sonra Bergama Krallığına ardından da Roma İmparatorluğuna bağlanan kentini, Roma döneminde önemi artmıştır. Derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerinde yer alan kentin önemli yapıları arasında kale, tapınaklar, tiyatro, stadyum ve kaya mezarları bulunmaktadır. Ayrıca şehir adına basılmış para ve üzerinde çift at sembolü vardır. Burası antik çağda, güzel atlar veya güzel bağlar diyarı olarak da bilinmektedir. Hala havası temiz olan antik kent,geçmişte de bu yönüyle ön plana çıkmaktadır”. 



Öte yandan antik kent Blaundus, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü, yoğun bir ilgi gördü. Muğla, Aydın, Denizli, İzmir ve Manisa plakalı araçlar, hem kanyonlara, hem de Blaundus’a akın ettiler. Ayrıca tur şirketlerine ait otobüsler, ziyaretçilere tarihi zenginlikleri gezdirdi ve rehber eşliğinde bilgi verildi. 
ANTİK KENT HAKKINDA?  Ulubey İlçesi, Sülümenli Köyü’ndeki Antik Blaundus Kenti; Helenistik Çağ’da derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerine kurulmuştur. şehir Uşak’a 40 km. uzaklıktadır. Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulmuştur. Roma Dönem’inde önemi artmış bir sınır kentidir. Derin vadilerle çevrili bir yarımada üzerindedir. En önemli yapıları kale, tapınaklar, tiyatro,stadyum ve kaya mezarlarıdır. 
Editör: TE Bilişim