22 yıldır devam ediyor! Öyle bir aşkımız olsun ki; Eşme ve Uşak yolu gibi bitmesin! 22 yıldır devam ediyor! Öyle bir aşkımız olsun ki; Eşme ve Uşak yolu gibi bitmesin!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Uşak'a gelerek, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ndeki Banaz-Eşme hattının şantiyesinde incelemelerde bulundu. Yüksek hızlı tren projesiyle ilgili bilgi veren Bakan Arslan, hedeflerinin tüm ülkeyi yüksek hızlı tren hatlarıyla örmek olduğunu söyledi. Bakan Arslan, kent merkezindeki konvansiyonel (geleneksel - mevcut) tren yolu hattının hızlı tren yoluyla birleştirileceğini ve ortaya geniş bir alan çıkacağını belirterek, “Boşa çıkacak olan alanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ve Uşak Belediyesi’nin ortak bir proje yapmasını sağlayarak, kente değer katan yeni bir çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi. 



Uşak'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, kentteki programına İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Banaz-Eşme hattının şantiye sahasında inceleme yaptı. Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın ve projede görev alan kurum temsilcilerinin eşlik ettiği Bakan Arslan, bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hatlarında, bugüne kadar 40 milyon yolcunun taşındığını belirtti. 



UŞAK’TAN İZMİR 1,5, ANKARA 2 SAAT OLACAK

 Türkiye genelinde hızlı tren uygulamasını hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Arslan, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak üzerinden Manisa ve İzmir'e ulaşacak yüksek hızlı tren projesinin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:  “Ülkemiz yüksek hızlı tren seferberliği kapsamında bin 213 kilometrelik bir yolu işletmeye devam ediyor. 40 milyona yaklaşan bir yolcu taşıdık. Sadece Eskişehir, İstanbul veya Konya değil, yüksek hızlı treni tüm ülkemize yaymak gibi bir çalışmamızvar. Ankara-Polatlı-Afyon-Uşak-İzmir arasında bir projemiz var. Bulunduğumuz bölge Banaz-Eşme arasındaki 96 kilometrelik bir alan. Burada 7 viyadük var ve yaklaşık 500 kişiye yakın da çalışma arkadaşımızla işlemler yürütülüyor. Projenin tamamında 43 tünel var ve toplam boy 35 kilometredir. Polatlı’dan İzmir’e kadar 100 milyon metreküp kazı ve 50 milyon metreküp de dolgu yapılacak. Ankara-İzmir arası 3,5 saat, Uşak-İzmir arası 1,5 saat ve Uşak-Ankara arası da 2 saat sürecek.”



TCDD VE BELEDİYE KENTE DEĞER KATAN BİR ÇALIŞMA YAPACAK

Kent merkezindeki mevcut demir yolu hattının hızlı tren hattına ekleneceğini ve böylece geniş bir alanın ortaya çıkacağını söyleyen Bakan Arslan, “Bulunduğumuz yerde Uşak için çok önemli olan OSB’nin yanında yüksel hızlı tren garını yapacağız ve Uşaklılar buradan İzmir ve Ankara’ya gidecekler. 47 kilometrelik konvansiyonel hattı bu alana alacağız ve şehir içinde çok geniş bir alan kazanacağız. TCDD veUşak Belediyesi ortak bir çalışma yaparak bu alanı kente değer katan bir projeyle değerlendirecekler. Uşak sadece bir yüksek hızlı tren kenti olmayacak ve yılda 250 milyon ton yük taşıyan bir lojistik merkezine de sahip olacak. Şehir merkezindeki konvansiyonel hat zig zaglar çizerek ilerliyor ve biz bu hattı yüksek hızlı trenle birleştireceğiz” dedi.



Öte yandan Bakan Arslan, yüksek hızlı tren şantiyesinin ardından yapımı devam eden Uşak çevre yolunu da inceledi. İşçilerle birlikte asfalt makinesine binen Arslan, gazetecilere poz verdi. Bakan Arslan, daha sonra AK PartiUşak Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gündüz'ün babaannesi Meryem Gündüz'ün Gül Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
 
Editör: TE Bilişim