Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı
Uşak Belediye Meclisi'nde kentin yöresel değeri ve Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret olarak belirlenen tarhana için bir komite oluşturuldu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın başkanlığında toplanan Uşak Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk oturumunu gerçekleştirdi. MHP'den 5 meclis üyesinin istifası ile grup sayısı 4'e çıktı. 



BAĞIMSIZLAR MHP'Lİ ÜYEYE DESTEK VERDİ
Uşak Belediye Meclisi'nin ilk gündemi denetleme komisyonu seçimi oldu, AK Parti, CHP ve MHP üye sayısına göre komisyonda yer alacak isimleri belirledi. Normal şartlarda MHP yerine üye sunma yetkisi olan bağımsız grup, isim belirlemeyeceklerini ve seçimde MHP'nin adayı Bekir Akağaç'a destek vereceklerini ifade etti. Buna göre denetleme komisyonunda; AK Parti'den Ercan Alkan, Gökhan Özbağ ve Salih Küçük, CHP'den Mustafa Güngör ile MHP'den Bekir Akaağaç yer aldı. Meclisin birinci oturumunun sonunda, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 'Tarhana Baba' lakaplı Mustafa Yeldanlı'yı kürsüye davet etti ve taleplerini meclise sunmasını istedi. 



YELDANLI: HALI BEŞTEPE'YE GİTTİ MARKA OLDU, TARHANA NİYE OLMASIN?
Burada bir konuşma yapan Mustafa Yeldanlı, Tarhana Osman lakaplı ve ismi sık sık CIA'nın hedefindeki Türkler listesinde yer alan Osman Nuri Koçtürk'ü örnek gösterdi. Osman Nuri Koçtürk'ün Afrika'daki açlığa çözüm için Uşak tarhanasını önerdiğini ve bunun Cenevre'de büyük kabul gördüğünü anlatan Mustafa Yeldanlı, "Üzülerek söylüyorum ki, sizler tarhana için çok geç kaldınız. Bu hizmet Uşak, Türkiye ve tüm insanlık içindir. Tarhanaya coğrafi işaret aldık, yetmedi Oscar ödülünü hanemize yazdırdık. Niye hala bugüne kadar Uşak Belediye Meclisi'nde tarhana için bir komite kurulmadı. Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan halıyı, Beştepe'ye götürdü ve Uşak halısı birden marka oldu. Tarhana diyince akla Mustafa Yeldanlı gelmesin, ben artık uzatmaları oynayan birisiyim. Sizden isteğim bu konuda bir komite kurmanız ve tarhanamıza sahip çıkmanız" dedi. 



UŞAK BELEDİYE MECLİSİ'NDEKİ TÜM GRUPLARDAN BİRER İSİM KATILDI
Yeldanlı'nın açıklamalarını dinleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tüm grupların birer isim vermesini ve Mustafa Yeldanlı başkanlığında bir komitenin kurulmasını istedi. Bunun üzerine AK Partili Zeki Ercel, MHP'li Ufuk Düzenli, CHP'li Rıfat Alakent ve bağımsız üye Aslan Özkan, komiteye ismini yazdırdı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Şahsımın ve Uşak Belediye Meclisimizin size duyduğu güven tamdır. Siz her dönem Uşak'ı ve tarhanayı tanıtmak için büyük özveri ve gayret gösteriyorsunuz. Bu nedenle komitemizi oluşturduk ve size yetki veriyoruz. Uşak tarhanası için yapılacak tüm çalışmalara meclisimiz gerekli destekleri sağlayacaktır. Hedef, tarhanayı yöresel bir ürün olmaktan çıkarıp, evrensel nitelikte bir gıda haline getirmektir. Umarım, annelerimizin emekleriyle kardığı tarhanamız, doğu batı, kuzey güney demeden tüm mutfak ve sofralardaki yerini alır" dedi. Başkan Cahan, yeni yılda kentle ilgili hizmetlerin devam edeceğini söyledi.  
 
Editör: TE Bilişim