UŞAK PORT // Uşak Belediyesi kentteki trafik sorununa çözüm yolları arıyor. Her 2 aileden birinde otomobil bulunan kentte, trafik günün hemen her saatlerinde yoğunluğunu hissettiriyor. Çevre yolunun henüz tamamlanmamış olması nedeniyle yoğunluk, İzmir-Ankara karayolunda diğer bölgelere nazaran daha fazla. 2009 yılında hizmete açılan Dörtyol köprülü kavşağı işlevsellik açısından fayda sağladıysa da; estetik açıdan bazı kesimlerin tepkisini de toplamıştı. Bu nedenle Uşak Belediyesi yeni yapacağı geçitlerin nasıl olması gerektiğini halka soruyor. Stadyum ve Otogar kavşağındaki sıkışmanın çözümü için vatandaşa ‘Alt geçit mi, yoksa köprülü kavşak mı istiyorsunuz?’ sorusu yöneltiliyor. Cevaba göre ‘Neden?’ sorusunu soran yetkililer, anket çalışmasını kentteki farklı yaş, gelir, cinsiyet ve meslek gruplarıyla yapıyor. Yaklaşık 2 bin kişiye anket yoluyla ulaşacak olan Uşak Belediyesi, halkın taleplerine göre alt geçiş veya üst geçit yapımına karar verecek.

TRAFİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU NOKTALAR

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Uşak Belediyesi, 2017’de Ankara-İzmir karayolunun kent sınırlarına kadar olan kısmındaki sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alacak. Çevre yolunun yapılmasıyla trafiğin belli ölçüde rahatlayacağını ifade eden yetkililer, söz konusu geçitlerin uzun vadede ihtiyaca yanıt vereceğini söyledi. Yetkililer, kentte araç sayısının belli oranlarla her yıl arttığını ve zaman içinde  mevcut yolların sadece şehir içi trafiğine ancak yanıt vereceğini dile getirdi.  Öte yandan Uşak Belediyesi'ne yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olması beklenen geçitlerin yapımı için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden izin talebinin bugün yapıldığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim