Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri, Uşak Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 4’üncü birleşimine konuk oldular. 



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığında toplanan Uşak Belediye Meclisi’nin Ağustos 2018 4’üncü birleşiminin ardından, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, dünya, Türkiye ve Uşak ekonomisi hakkında değerlendirmelerde. Son dönemlerde yaşanan küresel ticaret savaşlarına, döviz kurundaki dalgalanmalara ve kentteki ihracat ve ithalat rakamlarına yer veren Suat Selim Kandemir, ayrıca Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın projelerinden de bahsetti. 



Uşak için yapılacak tüm olumlu çalışmalara, hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan destek verilmesi gerektiğini söyleyen Suat Selim Kandemir, oda olarak kentteki kurum ve kuruluşlarla eşgüdümlü olarak çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.  



Uşak Belediyesi ile karşılıklı diyalog şeklinde yaşanan sorunlara çözüm ürettiklerini dile getiren Suat Selim Kandemir, “Geçtiğimiz günlerde, siz değerli meclis üyelerimizin önüne, Uşak Ticaret ve Sanayi Odamızın reklam ve ilanlardan alınan vergilerle ilgili konu geldi. Adet başına 0,13 kuruş olan reklam ve ilan vergisi bizim talebimiz ve sizlerin ortaya koyduğu duyarlılıkla 0,05 kuruşa çekildi. Sayenizde esnafımızın önemli bir problemi ortadan kalktı.  Bu talebimizin yerine gelmesinde, emeği olan Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan'a ve siz değerli meclis üyelerine teşekkürü şahsım ve temsil ettiğim kurum adına bir borç biliyorum. Belediyemizin hizmetlerine de yer verecek olursak, son yıllarda ilimiz adına büyük çalışmaların ortaya konduğunu görmekteyiz. Kentsel dönüşüm, köprülü kavşaklar, mahalle konakları, sokak aydınlatmaları, çevre yolları, yeni pazaryerleri ve sosyal yaşam alanlarının inşa edilmesi ilimiz için bir kazançtır. Kentsel dönüşümle ilimizde daha önce mezbele olarak görülen bölge modern bir hale gelmiştir ve UTSO binasına yakın olan bu noktanın iyileşmesi bize de artı değer katmıştır. Belediyemizin bir diğer projesi kent parkın da yakın bir zamanda biteceğini umuyoruz ve bu sayede kentimizin adına yakışır bir meydan kazanacaktır” dedi. 



“ Bizler yaşadığımız şehri karşılıksız ve pazarlık yapmadan seviyoruz” diyen Suat Selim Kandemir, şöyle devam etti: “İstiyoruz ki, ilimiz her alanda Türkiye'nin güzide kentleri arasında yer alsın. Biliyoruz ki ortak aklınhakim olduğu kentler büyüyor ve gelişiyor. Uşaklı sanayiciler ve işadamları olarak Uşak'ın yararına olacak her projede üstümüze ne düşürse yapmaya hazır olduğumuzu her zaman dile getiriyoruz”. 



    CAHAN: UŞAK İÇİN HER ZAMAN YAN YANA VE OMUZ OMUZA OLMALIYIZ
Siyasetin halka hizmet için bir araç olduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, “Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, ilimiz için ortaya konan ve yapılması gerekenleri net bir şekilde ifade ettiler. Bizler de ortak aklın hakim olmasını ve ilimizin her anlamda bir adım daha ileriye gitmesini hedeflemekteyiz. Siyaset halka hizmet için bir araçtır ve esas amaç vatandaşın refah seviyesini artırmaktır. Burada farklı siyasi partilerin veya görüşlerin mensupları olarak yer almaktayız. Uşak için yapılan çalışmalarda her zaman için ortak akılla düşünmeli ve hareket etmeliyiz” dedi. Öte yandan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Karaman da bir konuşma yaptı. Meclis oturumunun ardından hatıra fotoğrafı çekildi ve konuklara çeşitli ikramlar sunuldu. 
 
Editör: TE Bilişim