Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi’ndeki bazı ormanlık alanlara bina yapılmasına dair talebin Uşak Belediye Meclisi’nde kabul edilmesine tepki gösteren Kent Konseyi Başkanı Cemil Cevher, kararın çıkmasına evet oyu verenlere vicdan çağrısında bulundu. 
Önceki gün, Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği’nin tepki gösterdiği ve Uşak Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından talep edilen yapılaşma izni, kentte tartışma konusu oldu. Uşak Belediye Meclisi’nde onaylanan kararla ilgili bir açıklama da Kent Konseyi Başkanı Cemil Cevher’den geldi. 
Kararın doğru olmadığını belirten Cemil Cevher, “Bu imar değişikliğini kabul edip,yapılaşma iznini verip onaylayanların yaşamları boyunca gözlerine uyku nasıl girecek?” dedi. Cevher, “İlimizin yeşil alanlara ihtiyacı vardır. Biz doğru olan karara destek çıkarız, fakat ilimize zarar verecek durumlarda da kamuoyu adına tepkimizi gösteririz. Halkımız, yeşil alanların ne pahasına olursa olsun korunmasını istiyor. Yapılaşma izni verilen alanda tescilli ağaçlarımız var ve bu noktada yetkililerin kararı bir kez daha gözden geçirmelerinde yarar var” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim