Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı
Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği, üniversitede bu güne kadar yapılan en büyük öğrenci hareketini hayata geçiriyor. Uşak Üniversitesi Değerler Etkinliği başlığı altında yapılacak dev program ile “hoşgörü” mesajı verilecek.

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği, kültür, sanat ve meslek üzerine çalışmalar yapan 60 öğrenci topluluğunun ortaklığı ile dev bir etkinliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Öğrenci topluluklarının kaynaşması, dayanışma kültürünün oluşturulması ve manevi değerlerin güçlenmesi, hoşgörü gibi duyguların canlı tutulması amacıyla hayata geçirilecek dev proje 13 Mart Çarşamba günü bisiklet pedallarının çevrilmesiyle başlayacak.

Saat 10.00’da Uşak Üniversitesi Rektörlük binası önünden bisikletlerle hareket edecek olan grup, daha sonra rektörlük önünde yeniden toplanacak. Kampus içerisinde devam edecek programlar kapsamında 14.00’de Uşak Üniversitesi iş birliği ve down sendromu bulunan öğrencilerin katılımıyla 2 bin 300 ağaç toprakla buluşturulacak.

Saatler 20.00’yi gösterdiğindeyse Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenerek kısa film gösterimi, neyzen, semazen, ahıskalı öğrencilerin yöresel dansları, USTEM ve özel öğrencilerin müzik sunumu Uşaklılarla buluşacak. Uzun bir çalışmanın eseri olan proje kapsamında ayrıca yılın hoşgörü ödülleri sahiplerini bulacak. Proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda, hoşgörü konulu şiir, makale ve kompozisyonlar yazan ve dereceye girenler için ödül töreni düzenlenecek.

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Başkanı Barış Sorkun, “Öğrenci arkadaşlarımızın fedakarlığı, güçlü işbirliği ve genç bir bakış açısıyla önemli bir projeye imza atıyoruz. Hoşgörü kültürün artması adına hayata geçirdiğimiz Uşak Üniversitesi Değerler Etkinliği toplamda 60 öğrenci topluluğumuzun ve mensuplarının katılımıyla düzenlenecek. Bu birlikteliğimiz önemli. Ve bu birlik ile toplumsal bir mesajı geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Hoş bir yaşamı, hoşgörü kültürü ile kazanacağımızı hatırlatmayı hedefliyoruz. Emek harcayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm halkımızı programımıza bekliyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilişim