Son valiler kararnamesiyle Uşak Valiliği görevine atanan Dr. Turan Ergün, bugün göreve başladı. Makamında tebrikleri kabul eden Vali Dr. Turan Ergün’ü kentteki yöneticiler karşıladı. Burada bir açıklama yapan Dr. Turan Ergün, “Öncelikte tüm Uşaklı hemşerilerimizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bundan sonra artık sizlerle 373 bin kişilik güzide ailenin fertleri olarak, hemşehri hukuku çerçevesinde birbirimize bağlanmış olduk. Bana göre hemşehri olabilmenin temelinde bir yerde doğmuş olmaktan çok, o yerin havasını teneffüs etmek, sevinç ve kederini ortak bir duygu ile yaşamak en önemli kriterdir. İnşallah ortak kaderimiz hep sevinçleri birlikte yaşamak olur” dedi.
Vali Ergün, “Kültürel birikimi, doğal zenginlikleri, tarım ve sanayi potansiyeli ile hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayan Uşak İlimizin; taşıdığı, biriktirdiği her türlü değerin üstüne bir şeyler koyabilmek, ilimiz için artı değer yaratabilmek en önemli hedefimiz olacaktır. Bunu yaparken de kültürümüzün bir parçası olan “meşveret” yani “istişare”yi daima önceleyeceğiz. Bu çerçevede İlimizin resmi, özel, sivil toplum, sanayi, üniversite, yerel yönetimler ve milletvekillerimiz ile İlimiz dışında yaşayan Uşaklılar dâhil tüm dinamikleri kapsayan bir ekip ruhu içinde görev icra edeceğiz.  Buraya gelmeden önce Uşak İlimizin brifingini inceleme fırsatı buldum. Öncelikle ilimizin tarım, sanayi ve turizm potansiyeli ile güvenlik açısından huzurlu bir kent olduğunu görmek beni mutlu etti. Eğitim alanında; okul öncesi eğitimde %79, ilkokulda %94, ortaokulda %96, orta öğretimde ise %91’lik okullaşma oranlarına ulaşılmış olması, geleceğimizi etkileyen önemli bir sektörde bize pozitif bir noktadan göreve başlama avantajı sunuyor.  Uşak Üniversitesi’nin de 14 fakülte, 12 yüksek okul, 1 enstitü ve 30 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla ülkemizin bir markası olması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır” dedi.
Ergün, “Sanayiye baktığımızda; İlimizde bulunan Karma Organize Sanayi Bölgesinde 5.500, Uşak Organize Sanayi bölgesinde 15.000 istihdam sağlanmasını önemli buluyorum. Nitekim ilimizin battaniye üretiminde pazarın %95’ine, gazlı bez üretiminde %50’sine, bazı iplik türlerinde %75’ine, küçükbaş giysilik deri üretiminde %60’ına şifanoz açmada %70’ine sahip olması organize sanayilere verilen önem sayesindedir. Geri dönüşüm keza aynı şekildedir. İşsizlik oranının %5,4 olarak gerçekleşmesi, 2010 yılında 103 milyon Dolar olan İlimiz ihracatının, 2021 sonunda 373 milyon Doları geçmiş olması, Uşaklı girişimcilerin övülmesi gereken başarıları arasındadır.  limizin sahip olduğu avantajları öne çıkararak, ilimize hep birlikte değer katabilmek için belli prensipler içerisinde görev icra etmenin önemli olduğuna inananlardanım.  Bu çerçevede; ben ve çalışma arkadaşlarım makamda oturan değil, sahada hemşerilerimizle iç içe olan bir görev anlayışını sürdüreceğiz. Başta şahsım olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımız vatandaşlarımızın her zaman ulaşabileceği kapılar olmaya devam edecek.”
“Bu toplum için bedel ödemiş şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız. Toplumumuzun yaşlı, çocuk, yetim, engelli gibi dezavantajlı kesimleri üzerinden Devletimizin şefkatini eksik etmeyeceğiz” diyen Dr. Ergün, şöyle devam etti: “Uşak’ta tarım, sanayi ve turizmin daha da geliştirilmesi, eğitim ve sağlık alanındaki pozitif rakamların daha da ileriye taşınması için gayret göstereceğiz. Üniversite ile sanayi işbirliğini geliştirmeyi önemseyeceğiz.  Huzurlu bir iş ortamı için emniyet ve asayişin temel şart olduğu bilinci ile emniyet ve asayiş her zaman önceliğimiz olacak. Bu çerçevede uyuşturucu ile mücadele edilmesi, kadına karşı şiddetin önlenmesi, trafik kazalarındaki ölüm oranlarının düşürülmesi öncelikli hedeflerimiz olmaya devam edecek. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak adına; her alanda istişare kültürü ile üreteceğimiz projelerin ve gerçekleştireceğimiz yatırımların; İlimizin ihtiyaçlarıyla ve öncelikleriyle uyumlu olmasını ve vatandaşımıza maksimum fayda sağlamasını birinci ilke olarak benimseyeceğiz. Başladığımız her işte “sürdürülebilirlik” ve “topluma fayda” bizim için vazgeçilmez şart olacak. Daha önce başlamış ve devam eden yatırımların tamamlanmasına öncelik vereceğiz. Özetle; İnsanı ve diğer canlıları merkeze alan, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyondan, sivil toplum ile istişare ve işbirliğinden, ortak akılla karar alma yaklaşımından, kamu kaynaklarının yerinde ve etkin kullanımı ilkesinden taviz vermeyen bir görev anlayışı ortaya koyma gayreti içinde olacağız.Makamlar ve mevkiler geçicidir. Bu bilinç içinde, benim de tek amacım; bu gün başladığımız görevin de bir sonu olacağı bilinci içinde, Kurtuluş Savaşımızın önemli kentlerinden biri olan Uşak’ımız ile hemhal olabilmek, İlimize değer katabilmek, kısaca görev süresi sonunda kubbede hoş bir seda bırakmış bir Uşak Valisi olarak anılmak olacaktır”.

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

Editör: TE Bilişim