Uşak Valisi Ahmet Okur Yarın göreve başlıyor

Uşak’a vali olarak atanan Osmangazi kaymakamı Ahmet Okur’un, yarın sabah saatlerinde Uşak’a gelerek, görevine başlayacağı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığı'na sunulan 3'lü Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 25 Ağustos 2015 günkü Resmi Gazete'de yayınlanması ile Bitlis Valisi Orhan Öztürk ile Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze alınırken, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis Valiliği'ne, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal Çanakkale Valiliği'ne, Uşak Valisi Seddar Yavuz Muş Valiliği'ne, Bursa-Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur da Uşak Valiliğıi görevine atanmıştı.

Edinilen bilgilere göre; Uşak Valisi Ahmet Okur’un yarın (2 Eylül Çarşamba) günü muhtemelen sabah saatlerinde Uşak’a gelerek görev başlayacağı öğrenildi. Öte yandan, Muş valisi olarak Seddar Yavuz’un da 1 Eylül Salı günü Muş valiliği görevine başladığı bilgisine ulaşıldı.

AHMET Okur Kimdir?

Son kararname ile Valiliğe terfi eden Ahmet Okur, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra mülki idaredeki görevine Kars Kaymakam Adayı olarak başlamıştı. Giresun ili Alucra ilçesi asaleten kaymakamlığa atandığı ilk yer olan Okur sırasıyla Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Çanakkale Bayramiç Kaymakamlığı, İstanbul Maltepe Kaymakamlığı ve Adana Seyhan Kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra, 28 Haziran 2015 tarihinde Bursa Osmangazi Kaymakamlığı görevine getirilmişti. Malatya Vali Yardımcılığı görevini 1990'lı yılların sonlarında üstlenen Okur, İnönü Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans yaparak, Güney Kore Yönetim Anlayışı konulu tez hazırlamıştı. 49 yaşındaki Okur, evli ve 3 çocuk babası.

Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

 

Editör: TE Bilişim