Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, 39 ilin valisi değişti, 21 ilin valisi görevden alınarak mülkiye başmüfettişliğine getirildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı. Topaca’dan boşalan göreve İstanbul Valisi Vasip Şahin atandı. İstanbul Valiliğine ise Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya getirildi.

Son yayımlanan valiler kararnamesine göre Uşak Valisi Salim Demir, mülkiye başmüfettişi olarak atanırken, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık Uşak Valiliğine atandı..

UŞAK'IN YENİ VALİSİ FUNDA KOCABIYIK KİMDİR?
Funda Kocabıyık, 1972 yılında Kahramanmaraş Afşin’de doğdu. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında Felsefe Grubu Öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi’nde göreve başladı. 1995 yılından 2005 yılına kadar Ankara Dikmen Lisesi’nde Felsefe Grubu Öğretmenliği görevini yürüttü. 2005 yılında Millî Eğitim Bakanlığı’nın açtığı Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı oldu. 3 Kasım 2008 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavını kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığında Bakanlık Müfettişliği görevine atandı. 14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atandı. 28 Ocak 2012 tarihinde ise 652 Sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu’nun değişmesi ile kurulan Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı. 13 Ocak 2016 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanan Funda KOCABIYIK, 27 Ekim 2018 günü yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Uşak Valisi olarak atanmıştır, evli ve iki çocuk annesidir.
 

Uşak'ta TIR dorsesine motosikletle çarpan Mehmet Zeybek hayatını kaybetti Uşak'ta TIR dorsesine motosikletle çarpan Mehmet Zeybek hayatını kaybetti
Editör: TE Bilişim