Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” çerçevesinde bilgilendirme toplantıları muhtarlar etabıyla devam ediyor. Vali Salim Demir bir önceki toplantının okul müdürleriyle gerçekleştirildiğini, muhtarlarımızla devam eden toplantının amacının daha çok sahaya inmek, okur-yazar olmayan tüm vatandaşlarımızı tespit etmek olduğunu ifade etti.
 
Vali Salim Demir muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti: “2018 yılı itibariyle okuryazarlık seferberliği kampanyasını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde tüm illerimizde uygulanmaya başladı. Biz Uşak ili olarak bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu anda TÜİK kayıtlarına göre Uşak ili kapsamında 7701 vatandaşımız okuma yazma bilmiyor gözüküyor. Ancak geçen toplantıda da özellikle ifade ettiğimiz gibi bu insanların köyünü biliyoruz mahallesini biliyoruz, ancak isimlerini henüz netleştiremedik. Bunun iki yolu var aslında konunun en önemli noktası da burası oluyor muhtarlarımızdan ve imamlarımızdan da bu konuda özel destek bekliyoruz. Küçük yerleşim yerlerinde bu iş kolay çünkü herkes birbirini tanıyor, okuryazar olmayanları bulmamız çok kolay, ancak il merkezinde ve büyük mahallelerde bu iş biraz daha zor. Onun için köylerimizde muhtarlarımızın ve imamlarımızın koordinesinde, milli eğitim teşkilatında da okullarımız ve Milli Eğitim personeli ile birlikte bu işi isim bazında netleştirmenin yolunu bulacağız. İsim tespitinden sonra işimiz kolay olacak” dedi.
 
Vali Salim Demir okuryazarlık seferberliğine Devlet olarak çok önem verdiklerini vurguladığı konuşmasında “Bir kişi de olsa bulunduğu yerde kurs açma fırsatını vatandaşımıza sunacağız, Bu konuya bir de başka bir boyuttan bakıldığında, yaşla ilgili bir konu olabiliyor. 60 yaşın üzerindeki insanlarımız biraz zamanlarının geçtiğini düşünüyorlar. Ama biz hepimiz, elbirliğiyle onları teşvik edeceğiz, diyeceğiz ki yediden yetmişe eğitimin yaşı olmaz diyeceğiz. Bizim inancımız da zaten bunu söylüyor. Beşikten Mezara ilim tahsili herkese farzdır. Dolayısıyla Biz hem öğretmenlerimiz aracılığıyla hem imamlarımız ve muhtarlarımız aracılığıyla hem de oradaki kanaat önderleri aracılığıyla çalışacağız. Kurslara katılan ve başarı ile bitirenleri de ödüllendireceğiz. Bütün illerde yürütülmekte olan okuryazarlık seferberliğinin hayırlı sonuçlara ulaşması için el birliğiyle çalışacağız. Ben şimdiden tüm emeği geçenlere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı okuryazarlık seferberliği kampanyasında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi. 
Editör: TE Bilişim