Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!
    Uşak Valisi Salim Demir, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Şube Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar'ın eşlik ettiği Vali Salim Demir'e DSİ 23. Şube Müdürü Dr. Hasan Cenk Çetin bir sunum yaptı. 
    Dr. Hasan Cenk Çetin, kentteki su ihtiyacının sağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 2003-2016 yılları arasında kentte 15 baraj, 10 gölet ve 1 arıtma tesisi yapıldığını belirten Cenk Çetin, yeraltı ve 27 yeraltı sulama tesislerinin de kente kazandırıldığını kaydetti. Cenk Çetin, ağırlıklı olarak tarımsal sulama ihtiyacına yanıt verdiklerini belirterek, "İlimize kazandırılan arıtma tesisimizin işletmesi Uşak Belediyesi'ne bırakılmıştır ve halen hali hazırda çalışmaktadır" dedi.  Cenk Çetin, 41 taşkın koruma sisteminin tamamlandığını ifade etti ve kentte toplam 39 gölet ve barajın üretildiğini belirtti. 
    Uşak'ın içme suyu hakkında da bilgi veren Hasan Cenk Çetin,yeni projelerin hayata geçtiğini kaydetti.  Hasan Cenk Çetin, "Çokrağanın suyu yazın azaldığı için DSİ tarafından Küçükler Barajı yapıldı. Buranın suyunun yarısı içme ve yarısı tarımsal amaçlı kullanılıyor. Yeni alternatifler üretiyoruz ve havaalanının bulunduğu bölgeye bir arıtma tesisi yapacağız ve suyumuzu arıtıp kente bu şekilde vereceğiz. Burada önemli olan arzın devamlı olması ve içme suyunun hiç kesilmemesi" ifadelerini kullandı. 



DEVLET BÜYÜKLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ YENİ HİZMETLER BEKLEMEKTEYİZ
Sunumun ardından bir değerlendirme yapan Uşak Valisi Salim Demir, "Uşak'taki kurum ziyaretlerimizin bir tanesi de DSİ'ye gerçekleştirdik. Uşak'ta önemli yatırımlar olduğu için kapsamlı bir toplantı olmasını istedik. Yatırımcı kurumların temsilcileriyle birlikte burada önemli istişarelerde bulunduk. İlgili kurumların bir biriyle yapması gereken koordinasyonları değerlendireceğiz. Tamamlanmış olan yatırımlarımız var 2002-2017 arasında çok ciddi yatırımlar ilimize kazandırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyoruz. Onlardan istediğimiz yeni hizmetler var. Marifet iltifata tabiidir. Biten, devam eden ve planlanan işlemler var. Gecikmemelerin genel nedeni dış kaynaklı sebeplere dayanıyor. Yine DSİ'den kaynaklanmayan ve bazı kullanımlardan kaynaklanan gecikmeler var ve hepsini tek tek değerlendireceğiz. Yatırımların daha sağlıklı kullanılması için istişarelerimiz olacak. 

UŞAK'A 15 YILDA 15 BARAJ YAPILDI
"500 kusur hektarlık bir iliz ve böyle bir kentte 15 yılda 15 baraj yapılmış. Eskiden bir baraj başlardı ve 15 yılda biterdi" diyen Vali Demir, şöyle devam etti: "10 gölet bitmiş, 41 taşkın koruma projesi gerçekleşmiş ve bunlardan birini de geçtiğimiz günlerde, canlı bağlantıyla hizmete aldık. Dokuzsele deresinin başındaki açılışı yapılan tesislerle, 103 bin 020 dekar alanı suyla buluşturduk. 1 arıtma tesisimiz var ve şu anda Uşak Belediyesi tarafından kullanılmaktadır. Hizmetlerde emeği geçen tüm çalışanlarımıza, firmalara ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyoruz." Öte yandan Vali Demir, toplantıya basına kapalı olarak devam etti. 

 
Editör: TE Bilişim