Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
Uşak Valisi Salim Demir, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uşak Valiliği’nin resmi internet sitesi olan usak.gov.tr adresi üzerinden bir mesaj yayınlayan Uşak Valisi Salim Demir, “Tarih sahnesinde yer aldığı günden bu yana bağımsızlığından ödün vermemiş, mukaddes bildiği vatan toprağı için canını ortaya koymaktan çekinmemiş aziz ecdadımız bundan 96 yıl önce yine aynı cesaret ve kahramanlıkla şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Vatanımızın dört bir yanında destanların yazıldığı Kurtuluş Savaşında, güzel ilimiz de esarete boyun eğmemiş, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zaferin hemen ardından kahraman Türk Askeri ve şerefli Uşaklı hemşehrilerimiz, ilimizdeki düşman güçlerini de bozguna uğratarak işgale son vermiştir” dedi. 

Uşak Valisi Salim Demir, şöyle konuştu: “1 Eylül 1922 tarihinde gerçekleşen ve işgalci güçlerin başkomutanının da esir alındığı şehrimizde yaşanan bu hadise milli mücadelenin seyri değiştirmiş, Türk Ordusu Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla, Uşaklı halk kahramanı Çeçeli Kara Murat gibi binlerce vatan evladının destanı olan bu şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen cennet vatanımıza ve bu kutsal değerlere Türk Milleti bugün yine canı pahasına sahip çıkmaya devam etmektedir”. 

Uşak Valisi Demir, mesajını şöyle sonlandırdı: “Milletçe gurur duyduğumuz şanlı tarihimizde; zafer haftamız ve kurtuluş günlerimizde hiç kaybolmayan heyecanımızla, siz değerli hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele şehitlerini ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum, ruhları şad olsun”.
 
Editör: TE Bilişim