Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
Uşak Valisi Salim Demir aynı zamanda Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olan ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ münasebetiyle düzenlenen kutlama programına katıldı. 
 
Özmerkezde İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Vali Salim Demir'in yanı sıra Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandrama Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yavuz Yaşa, daire müdürleri ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı. 
 
Programda konuşan Vali Salim Demir muhtarların Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ilk günden beri devlet ve millet arasında köprü olduğunu ifade ederek, muhtarların vatandaşın devlete ulaştığı en yakın kapı olarak hizmetini yürüttüğünü kaydetti. 
 
Muhtarlarla ilgili devletin ve hükümetin çok ciddi çalışmalarının olduğunu dile getiren Vali Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Muhtarların özlük hakları ile ilgili ve itibarları ile ilgili ve toplum içerisinde kabul görme ile ilgili çok önemli mesafeler kaydedildi ve kaydedilmeye devam ediyor. Şu andaki köy ve mahalle muhtarlarımızı çalışmaları ile ilgili kendinize çok yakın görüyoruz. Muhtarlarımız, Devlet ve millet arasındaki köprüdür, bu anlayışla biz görev yaptığımız her yerde olduğu gibi Uşak'ta da muhtarlarımıza beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşa hizmet etmek kolay bir iş değil, bu nedenle hep beraber 365 gün 24 Saat çalışmamız gerekir. Bunu yaparsak bu milletin sırtı yere gelmez" dedi. 


 
Vali Demir, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insanlarımız için biçmiş olduğu 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine ve 2071 hedeflerine elbirliğiyle, işbirliğiyle, gönül birliğiyle çalışarak ulaşacağız İnşallah. Bu kapsamda da biz devlet kurumları başta Valilik olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları , İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi hep beraber canla başla disiplinli olarak çalışacağız. Ben ilk geldiğim ay içerisinde bu salonda bir toplantı yapmıştık. Orada da ifade ettiğim gibi bugüne kadar meslek hayatımda hep oybirliğiyle karar aldım; oy çokluğuna hiç sevmem. Biz hakkı hukuku arayan bir anlayışa sahibiz. Dolayısıyla eğer bizim düşündüğümüz doğruysa isteriz ki diğer insanlar bizi desteklesin ama karşıda daha güzel bir fikir varsa biz hemen o tarafa geçip  hakkı hukuku tavsiye eden insanlarla beraber o hizmeti yürütürüz. Bu anlayışla muhtarlarımızla beraber toplumumuzun, milletimizin hizmetinde canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


 
Konuşmasının sonunda 19 Ekim Muhtarlar gününü tekrar kutlayan Vali Demir, "Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş olan tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Daha önceki dönemlerde muhtarlık yaparak milletimize hizmet etmiş olan muhtarlarımıza daha sağlık ve afiyet diliyorum, onları da hayırla yad ediyorum" dedi. 
 
Vali Salim Demir konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinleyerek köylerde yapılacak yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Kutlama programının ardından Vali Salim Demir, merkez mahalle ve köy muhtarlarına Hasbahçe Polisevinde yemek verdi. 
Editör: TE Bilişim