Bir ay önce Bursa Gaziomanpaşa Kaymakamlığına atanmışken, Uşak’a Vali olarak atanan Vali Ahmet Okur, yeni görevine başladı. Uşak valilik Binası önünde törenle karşılanan Vali Ahmet Okur, ilk valiliğinin İlkler ve evliyalar şehri Uşak’ta olmasından büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi! Uşak'ta bayram dönüşü kaza olmaması trafikte bu araçlara yasak getirildi!

İLKLER ŞEHRİ UŞAK’TA İLK VALİLİK

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığı'na sunulan 3'lü Valiler Kararnamesinin, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 25 Ağustos 2015 günkü Resmi Gazete'de yayınlanması ile Uşak Valisi Seddar Yavuz’un yerine, bir ay önce atandığı Bursa Gaziosmanpaşa Kaymakamlığından, Uşak Valiliğine atanan Ahmet Okur, yeni görevine başladı.

Uşak Valilik binası önünde düzenlenen karşılama törenine; Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcıları; İsmail Gürsoy, Halil İbrahim Ertekin, Sait Topoğlu, Mehmet Hulusi Kaya, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüden, il müdürleri ve valilik çalışanları karşıladı. Uşak’ın yerel kıyafetlerini giymiş iki çocuk Vali Okur’a çiçek sundu. Vali Okur, karşılayanlarını elini sıkarak hepsi ile tek tek tanıştı. Makam odasında basın mensuplarına ilk açıklamasını yapan Vali Okur şu ifadeleri kullandı;

“Bizim devletimize, ‘şurayı isterim, burada görev yaparım’ demek gibi bir lüksümüz yok. Devletimiz nereye gönderirse gider orada görev yaparız. Ancak, il valiliğimin ilkler şehri ve aynı zamanda evliyalar şehri olan Uşak’ta olması da beni çok sevindirmiştir. Burada, kapım herkese açık olacak. Tüm Uşaklıların katıldığı bir yönetim modeli uygulayacağız. Uşaklı hemşerilerimize eşit şekilde devletimizin tüm olanaklarını sunacağız. Onların da katkısı ile ben de gelişeceğim ve Uşak’ımızı hep birlikte geliştireceğiz.”

Uşak’ta olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Okur, “Benden önceki valimiz Sayın Seddar Yavuz ile İstanbul da birlikte çalışmıştık. Kendilerinin Uşak’ta yarattığı sinerjiyi devam ettirerek, Uşak’ı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

AHMET Okur Kimdir?

Son kararname ile Valiliğe terfi eden Ahmet Okur, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra mülki idaredeki görevine Kars Kaymakam Adayı olarak başlamıştı. Giresun ili Alucra ilçesi asaleten kaymakamlığa atandığı ilk yer olan Okur sırasıyla Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Çanakkale Bayramiç Kaymakamlığı, İstanbul Maltepe Kaymakamlığı ve Adana Seyhan Kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra, 28 Haziran 2015 tarihinde Bursa Osmangazi Kaymakamlığı görevine getirilmişti. Malatya Vali Yardımcılığı görevini 1990'lı yılların sonlarında üstlenen Okur, İnönü Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans yaparak, Güney Kore Yönetim Anlayışı konulu tez hazırlamıştı. 49 yaşındaki Okur, evli ve 3 çocuk babası.

 

Editör: TE Bilişim