USAK.GOV.TR // Vali Ahmet Okur İl Özel İdaresince İlyaslı köy yolunda planlanan ve yapımını başlanan asfalt çalışmasını yerinde inceledi. 

Vali Ahmet Okur, son yıllarda kırsal kesimde yaşam kalitesini yükseltilmesi yönünde çok kapsamlı yatırımların yapıldığını belirttiği açıklamasında “Hükümetimiz kırsal altyapının tamamlanması, köylerimizde yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacak fiziki altyapı hizmetlerine büyük kaynaklar ayrılmıştır.  İl Özel İdaremizin çalışmaları ile köylerimizde çok büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ülke genelinde kentlerde hep birlikte gördüğümüz, hissettiğimiz ve yaşadığımız kalkınma ve gelişme hamlesi bugün köylerimize kadar uzanmıştır” dedi.

İlyaslı köy yoluna ilk etapta 5 kilometre sıcak asfalt atılacağını, 3 kilometrelik ilaveyle toplam 8 kilometrelik yolun bitirileceğini belirten Vali Okur 8 santim kalınlıktaki asfalt yolun genişliğinin de 6,5 metre olduğunu ifade etti. Gurup yollarının yapımına ağırlık verdiklerini belirten Vali Okur 2016 yılı içinde Kaşbelen köy yoluna 1,7 kilometre, Hacıkadem köy yoluna 1,3 kilometre, Cezaevi-OSB ana yol bağlantısı için de 500 metre sıcak asfalt yapılacağını, asfalt yolların malzeme ve işçilik açısından en yüksek kalitede yapıldığını yolların ağır tonajlı araçlarla yıpratılmaması halinde atılan asfaltın yıllarca sağlam bir şekilde kullanabileceğini vurguladı. Vali Okur 2016 yılı asfalt yapım çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Dayanıklı, standardı yüksek ve konforlu yollar yapmak için gayret sarf ediyoruz. Bu çerçevede İl Özel İdaresi  2016 yılı Asfalt kaplama  programı dahilinde 147 kmsi 1. kat asfalt kaplama, 67,9 kmsi ise 2. kat asfalt kaplama olmak üzere toplamda 215 km yolda asfaltlama çalışması yapılmaktadır. Bu yollarımızla köylerimiz ve şehirlerimiz birbirine daha yakın ve daha kolay ulaşılabilir olmuştur " dedi. 

Asfaltlanan köy yolunun hayırlı olmasını, kazasız yolculuklar yapılması temennisinde bulunan Vali Okur, yollarda hız sınırı kurallarına uyulması, emniyet kemeri takılması gibi temel kuralların kazaları önlediği ve hayat kurtardığını vurguladı. Asfalt çalışmasında görev alan personele baklava ikram eden Vali Okur'a incelemeleri sırasında Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İlyaslı Köyü Muhtarı Yaşar Gündüz eşlik etti.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
Editör: TE Bilişim