Uşak'ta, Türkiye Romanlar Konfederasyonu tarafından "Milli Birlik ve Kardeşlik Roman Buluşması" adıyla etkinlik düzenlendi.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı zaman zaman olumsuz eleştirilere maruz kalan Romanların, birlik ve beraberlik içinde vatanına sahip çıktığını, bu süreçte yaşananların asla unutulmaması gerektiğini ifade etti.  

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ise Çanakkale'de Türk, Laz, Kürt, Çerkez, Roman, göğüs göğüse, omuz omuza aynı gaye için şehit olduğunu hatırlatarak, Romanlar olarak 15 Temmuz'da da vatanlarına, bayraklarına, devletlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da Roman asıllı vatandaşların darbe girişimi sırasında milli birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ettiğini, vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıktığını ifade etti. 

Darbe girişiminde yaşananları hatırlatan Okur, şunları söyledi: "15 Temmuz akşamı Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Roman vatandaşlar, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle sokaktaydı ve hain odaklara karşı dimdik durdu. Her ilde ve her ilçede, sokağa çıkan vatandaşlarımız bayrağa sahip çıktı. Bu vatanda hala yaşıyorsak, sadece 15 Temmuz'da şehit düşenlerin sayesinde değil, bu millet de gazi oldu. Biz içeride sağlam olursak dışarıdan bizi kimse yıkamaz."

Etkinlikte konuşmaların ardından Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi temalı oyun sergilendi ve şiirler okundu.

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı
Editör: TE Bilişim