İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Uşak Valisi Salim Demir, doku ve organ bağışı haftası nedeniyle bazı mesajlar verdi.

Uşak Valisi Salim Demir, “Dinimizce caiz ve insani olarak ulvi bir görev olan organ bağışının yeterli seviyelerde olması için 3-9 Kasım tarihleri arasındaki “Organ ve Doku Bağışı Haftası” boyunca ve sonrasında vatandaşlarımıza organ naklinin hayati önem taşıdığını ve organ bağışı yapılması gerektiğini anlatmalı; vatandaş olarak da organ bağışında bulunarak nakil bekleyen hastalarımızın şifaya kavuşmasına vesile olmalıyız” sözlerinin altını çizdi.


Uşak Valisi Demir, “Günümüzde teknoloji ve tıp bilimi oldukça ilerlemiş durumdadır. Ancak, tıp ne kadar ilerlemiş olsa da hastalıklar nedeniyle işlevini yapamaz hale gelen insan vücudundaki bazı organların yerine yapay bir çözüm bulunamadığından tek çare olarak organ nakli ihtiyacı doğmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok hastamız organ ve doku nakli için uygun organ beklemektedir. İşte bu organ ve doku nakli bekleyen hastalarımızın bir an önce nakillerinin gerçekleşebilmesi için daha çok vatandaşlarımızın organ bağışında bulunması gerekmektedir. Bu nedenle, toplumumuza organ ve doku naklinin hayati bir önem taşıdığının ve bunun tek çözümünün de organ bağışı sayısının arttırılması olduğunun anlatılması ve organ bağışı bilincinin arttırılması amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağışı Haftası” kutlanmaktadır” dedi.  

"Organ bağışının istenilen sevilerde olmamasının sebebi, yanlış veya eksik bilgilendirmelerden kaynaklanmaktadır “Milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de insanlık adına her türlü yardımı seve seve yapmaktadır” diyen Uşak Valisi Demir, şöyle devam etti: “Ancak, buna rağmen Ülkemizde organ bağışı sayısının istenilen sevilerde olmamasının sebebi, yanlış veya eksik bilgilendirmelerden kaynaklanmaktadır. Yıllardır, organ bağışının Dinimizce caiz olup olmadığı tartışılmış olsa da Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca organ bağışı ve naklinin caiz olduğu bildirilmiştir. Kur’an ve sünnette organ bağışına dair herhangi bir hüküm olmamasına karşın, Dinimiz, insan sağlığını hep en ön planda tutmuştur. Bu nedenle, İslam alimlerinin ortak düşüncesi, insanın sağlığına kavuşması için tek çare olan organ naklini caiz olduğu yönündedir. Dinimizce caiz ve insani olarak ulvi bir görev olan organ bağışının yeterli seviyelerde olması için 3-9 Kasım tarihleri arasındaki “Organ ve Doku Bağışı Haftası” boyunca ve sonrasında vatandaşlarımıza organ naklinin hayati önem taşıdığını ve organ bağışı yapılması gerektiğini anlatmalı; vatandaş olarak da organ bağışında bulunarak nakil bekleyen hastalarımızın şifaya kavuşmasına vesile olmalıyız".
Editör: TE Bilişim