Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
USAKPORT.COM///

AFAD Uşak İl Müdürlüğü’nün, 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, “O Kahraman Benim” isimli afet gönüllüsü kayıt kampanyası, Vali Salim Demir’in katılımıyla yapıldı. Tiritoğlu Parkı’nda AFAD Uşak İl Müdürlüğü’nün kurduğu afet gönüllüsü kayıt defterine, adını ilk yazan isim Uşak Valisi Salim Demir oldu. Vali Demir’in ardından Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da afet gönüllüsü olarak ismini yazdı.



Deftere yazdıklarını gazetecilere okuyan Demir, şu ifadeleri kullandı: “Geleceğe bir mesaj bırakmak için bir anı defteri açıldı ve bende duygu ve düşüncelerimi burada ifade edeceğim. Tüm Uşak halkının duygu ve düşünceleri burada yer alacak. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza tek yürek olup sahip çıktınız. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde yaşananları unutmadık ve asla unutturmayacağız. Başta FETÖ/PDY örgütüyle olmak üzere tüm aziz vatanımıza ve milletimize yönelik tüm tehditlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bu çetin mücadelenin yıldönümünde her biri hafızamıza kazınan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve okunan salalarla meydanlara koşup vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz vatandaşlarımızı saygıyla yad ediyorum.”


KAHRAMANLAR KENDİ İÇİMİZDEN ÇIKSIN
AFAD’ın gönüllü kayıt çalışmasıyla ilgili konuşan Vali Salim Demir, kahramanların bulunduğu bölgeden çıkmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Dışarıdan gelen ekiplerin kenti tanımamasından kaynaklanan gecikmelere dikkat çeken Vali Salim Demir, “Afet gönüllülerimizi daha önceden yetiştirirsek ve yerinde yetiştirirsek ilimiz için daha hayırlı olur. Dışarıdan gelen ekiplerin 24 saat içinde afet bölgesine ulaştığı hepinizin malumu. Bu işe hazırlık yapmak lazım. Ülkemizin her yerinde kahramanların olduğunu tam da bugün söyleyebiliriz. 15 Temmuz’da milletimiz birer kahraman olduğunu gösterdiler. Afetlerimiz için de birer kahramana ihtiyacımız var. Ben ilk gönüllüyüm ve tüm Uşak’ı kahraman olmaya davet ediyorum. Afetlere hazır olalım ve afetlerden korkmayalım” dedi. Basın açıklamasının ardından AFAD İl Müdürlüğü ekiplerinden kısa bilgi alan Vali Salim Demir, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: TE Bilişim