Uşak yemekleri Uşak’ta pişirilecek

Uşaklılar Eğitim Kültür Vakfı Uşak Şubesi tarafından hazırlanan “Uşak Yöresel Yiyeceklerinin Gastronomik açıdan Tespiti, Markalaşma, Girişimcilik ve İstihdama katkılarının Araştırılması Projesi” ZEKA tarafından kabul edildi.

Projenin tanıtımı için kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Projenin tanıtım toplantısına; Uşaklılar Eğitim Kültür Vakfı Uşak Şube Başkanı Mehmet Pehlivan, Genel Sekreter Ahmet Tufan Güven, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, TKDK Uşak Hizmet Ofisi yetkilileri ve projeyi hayat geçirecek olan fokus grup üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Pehlivan, “Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından verilen destek ile Uşaklılar Eğitim Kültür Vakfı Uşak Şubesi tarafından hazırlanan “Uşak Yöresel Yiyeceklerinin Gastronomik açıdan Tespiti, Markalaşma, Girişimcilik ve İstihdama katkılarının Araştırılması Projesi” nin başarı ile tamamlanmasından sonra, vakıf ZEKA’ya projenin sürdürebilirliğini sağlamak maksadıyla ikici bir proje hazırlamıştır. Bugün burada “Uşak Yöresel Yiyeceklerinin Gastronomik açıdan Tespiti, Markalaşma, Girişimcilik ve İstihdama katkılarının Araştırılması Projesi” fokus grup toplantısını kamuoyuna duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantımıza teşrif eden saygıdeğer konuklarımıza ve siz basın mensuplarına çok teşekkür ederiz” dedi.

UŞAK YEMEKLERİNE STANDART GELİYOR

Uşak yemekleri hakında da bilgi veren Pehlivan, “Tarhana, topalak, erişte, ebem köftesi, demir tatlısı, saraylı tatlısı, sini hamursuzu, üçgen börek, döndürme Karahallı ciğeri cepleme gümnü, sura kapama, cızbız köfte, kayrak kebabı gibi yerel yiyeceklerin tüketicilere başlıca Uşak lezzetleri olarak sunulmasına, bu ürünler standartlaştırılarak, satılan ürünlerde lezzet benzerliğinin yakalanmasının sağlanmasına karar verildi” bilgisini verdi.

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

Projenin ekonomik kazanımlarına da değinen  Pehlivan, “Fokus çalışmasında ayrıca, yöresel lezzetlerin üretiminin yapılmasının başlıca sebebinin bu konuda yatırım yapmak isteyenlerin,  ellerinde üretim enstrümanlarının ve açılacak olan restoran gibi işletmelerin kaça mal olacağı yönünde bir ön proje ve fizibilite raporunun olması olduğu fikir birliğine varıldı. Bu tip bir fizibilitenin hazırlanması, ilimizdeki bu konulardaki yatırım eksikliğini giderdiği gibi turizm faaliyetlerine de katkıda sağlayacağı görüşü hâkim oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim