Uşak’ın yeni gelir kapısı Tabiat Parkı  Taşyaran Vadisi olacak

Bakan Eroğlu tarafından “Tabiat Parkı” ilan edilen “Taşyaran Vadisi” bundan sonra Uşak’ın tanıtımına katkıda bulunacak ve turizm yönünden ekonomik kazanç sağlayacak.

Bir ilk olarak sahur vakti 4 tesisin açılışını ve iki tesisin de temelini atmak için Uşak’a gelen Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Taşyaran Vadisi’nin tabiat Parkı olma projesini de Uşak’ta imzalayarak burayı, “Tabiat Parkı” ilan etti. Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarını ifade eden ve Türkiye’de 206 adet bulunan tabiat parklarının 207.sinin Taşyaran Vadisi  olduğu  Uşak’ta Orman ve Su  İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından ilan edildi.

TÜRKİYE DE 207. TABİAT PARKI “TAŞYARAN VADİSİ” OLDU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sahurda geldiği Uşak'taki programında dört tesisin temeli attı; iki tesisi de hizmete açtı. Taşyaran Vadisi'nin Tabiat Parkı ilan eden Bakan Eroğlu, yatırım protokolünü imzaladı.

Birçok yönden ilklere sahne olan Bakan Eroğlu’nun Uşak ziyareti sırasında Valilik toplantısı salonunda basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Uşak-İzmir Karayolu üzerinde Yenişehir Köyü civarında bulunan Taşyaran Vadisi'ni Tabiat Parkı İlan ederek, projeyi imzaladı. Türkiye'de bir ilke imza atan Bakan Eroğlu, sahurda bakanlığına bağlı 2 yatırımın temelini, 4 yeni yatırımında açılışını yaptı.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan Ulubey Kanyonlarını bakanlık olarak daha önce Milli Park ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu, “Arkadaşlarıma ve Uşak’ın Sayın yöneticilerine, Taşyaran Vadisi’nin tabiat parkı ilan edilmesi için gerekli hazırlıkları yapmalarını, Tabiat Parkı ilanını Uşak’a yapacağımı bildirmiştim. Gördüğünüz gibi şu an tabiat parkı projesini imzalıyorum ve buradan ilan ediyorum” şeklinde konuşarak Uşaklıları sevindirdi.

DOĞAL BÜTÜNLÜĞÜ KORUNACAK VE TURİZM GİRDİSİ SAĞLAYACAK

Uşak’ta Taşyaran Vadisi” nin 207. Tabiat parkı olarak ilan edilmesini değerlendiren, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, “Milli Parklardan farklı olarak, milli ve milletlerarası ender bulunan sadece tabii kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarıdır. Ülkemizde 206 adet bulunan tabiat parklarına Orman  ve Su İşleri bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun sahur vakti, Uşak’ta Taşyaran Vadisi’ni eklemesiyle sayı 207 olmuştur” dedi.

Taşyaran Vadisi’nin tabiat parkı ilan edilmesinin Uşak’a neler kazandıracağı konusunda da açıklamalarda bulunan Tekin şunları söyledi: ”Taşyaran Vadisi’nin yapısında binlerce yılda meydan gelen jeolojik oluşumlar ve görsel manzaralar, vatandaşın beğenisine daha derli toplu bir şekilde sunulacaktır. Örneğin, Taşyaran vadisi ve bölümlerini gösteren tabelalara sayesinde vatandaşlarımız yöreyi kaybolmadan rahatlıkla dolaşacak, vadide yapılacak, köprü ve yürüyüş yolları yapılacak. Bölgede yaşanması olası yürüyüşçülerin, uçurumdan aşağı kayma ya da kafalarına taş düşme gibi tehlikeleri ortadan kalkacak ve güven içinde bu eşsiz tabiat manzaralarını görebileceklerdir.

Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı

Taşyaran Vadisi’nin tabiat parkı ilan edilmesinin üç büyük kazanımı ise şunlar olacaktır:

1-    Doğal yapının bütünlüğü korunmuş olacak, kimse bölgede maden ocağı açma, kum çıkarma gibi faaliyetlerde bulunamayacaktır.

2-     Uşak’ın tanıtımına ve bilinirliğine büyük katkı sunacak, Uşak halkı içinde yapılacak tesislerle eşsiz ve güzel bir piknik ve yaşam alanı oluşturulacaktır.

3-    Uşak dışından daha çok turisti bölgeye çekecek, dolaysı ile Uşak ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.”

Editör: TE Bilişim