USAKPORT.COM// Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezinde taş parkelerden arındırılan ve araç trafiği açısından işlek yolların büyük ölçüde asfaltla kaplandığını belirterek, “Görev süremiz boyunca yoğun olarak kullanılan yolları, asfaltla kaplayacağız. Çünkü taş parke araçlarda belli bir süre sonra hasarlara neden olabiliyor ve vatandaşımız maddi anlamda külfetle karşılaşıyor. Uzun ömürlü yeni yollarımız, sürücülerimizin araçlarının ömrünü de uzatacaktır” dedi.

YOL SEZONUNU VERİMLİ GEÇİRDİK

Uşak Belediyesi’nin geçtiğimiz Nisan ayında başlattığı yol yapım çalışmaları, belli bir aşamaya geldi. Belediye bu yıl, özellikle araç sürücülerinden gelen şikayetler ve kentin şehir havasına bürünmesi için taş parke yolları asfaltla kapladı. Yüzde 99’u Uşak Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinde de revizyona gidilerek, kullanılan malzemelerin dayanıklılığı artırıldı. Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve UTAŞ’a bağlı ekipler, bu konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bir dizi inceleme yaptı ve uzun ömürlü asfalt için gerekli eğitimleri aldı. 14 santimetre kalınlığında ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün standartlarını yakalayan asfalt malzemeyi yollarla buluşturan Uşak Belediyesi ekipleri, Fatih, Zübeyde Hanım, Kıbrıs, 1 Eylül ve Nuri Şeker Caddeleri gibi bir biriyle bağlantılı işlek noktalardaki parke taşları kaldırdı. Bu alanlara asfalt dökümü ve çevre düzenlemesinin ardından trafik akışı için de gerekli yön tayinleri yapıldı. Yapılan çalışmaların sonunda belli bir noktaya geldiklerini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu dönem yaptığımız çalışmalar, burada sınırlı kalmayacak. Görev süremiz boyunca, kentteki işlek yollarla ilgili gerekli revizyonu mutlaka yapacağız” dedi.


Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

PARKE TAŞLI YOL ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE MADDİ KÜLFET DOĞURABİLİYOR

İşlek yolların parke taşlarından arındırılmasıyla araçların alt takım olarak adlandırılan aksamlarının daha uzun ömürlü hale geleceğini söyleyen Başkan Nurullah Cahan, şöyle söyledi: “Attığımız her adımda ve ortaya koyduğumuz bütün çalışmalarda, mutlaka kamu menfaatini gözetiyoruz. Bu noktada zaman zaman neden parke taşların asfaltla kaplandığına dair sorular yöneltilebiliyor. Parke taşları fiziki yapısı itibariyle araçların rahat hareket edecekleri bir mecra ortaya koyamıyor. En önemlisi, bugüne kadar Uşak Belediyesi’ne sürücülerimizden sık sık, araç sürücülerinden alt takım arızası ile ilgili şikayetler geliyordu. Gerek ulaşımın rahat olması ve sürücülerimize ek maddi külfet çıkmaması için yollarımızı asfaltla kapladık. Uzun ömürlü yeni yollarımız, sürücülerimizin araçlarının ömrünü de uzatacaktır” diye konuştu.



Başkan Cahan, kentteki yol yapım çalışmalarının bir çok noktada devam ettiğini ve hava şartları el verdiği müddetçe ekiplerin sahada yaygın ve aktif olarak görev yapacağını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim