Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
Uşak Çevre Gönüllüleri ve TEMA, Dokuzsele deresinin bulunduğu mevkide yer alan ve kısa bir süre önce kesilen çınar ağacı için tepki gösterdi. Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve TEMA Uşak İl Temsilcisi Barış Metin bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla ağaç hakkında konuştu. Burada bir açıklama yapan Hasan Yüksel, çınar ağacının yaklaşık 300 yıllık olduğunu ve niçin kesildiğinin henüz belli olmadığını bildirdi.



TEMA Uşak İl Temsilcisi Barış Metin de, çınar ağacının hangi kurum veya kişilerce kesildiğinin ortaya çıkması gerektiğini ifade etti. Barış Metin, “İnsanlık var olduğu günden bu yana, gücünü doğadan alıyor. Bu nedenle ağaçlar, temiz akan sular ve diğer doğal varlıklar, sadece bizim için değil, bizden sonra gelecek nesiller için de gereklidir. Uşak’ta da yılların çınar ağacının kesilmiş olmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Şu ana kadar ağacın hangi kurum ve kişilerce kesildiğine dair net bir açıklama yapılmadı. Umarım yıllardır gölgesiyle bulunduğu alana maddi ve manevi bir güç veren çınar ağacının hangi amaçla ve kimler tarafından kesildiği en kısa sürede ortaya çıkar” dedi.
 
Editör: TE Bilişim