Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Olağan Genel Kurulu’na siyaset tartışması damga vurdu.

 Bir üye genel kurula katılan CHP yöneticilerine tepki gösterince, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve diğer yöneticiler, itiraz eden üyeyi misafirlere karşı nazik olmaya davet etti. Tek liste ile gidilen seçimlerde şubenin 9 yıldır başkanlığını yürüten Aytekin Akın ve ekibi 3 yıllığına yeniden seçildi.

BURASI SİYASİ ŞOV ALANI DEĞİL

Kayıtlı 5 bin 400 üyesi olan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Olağan Genel Kurulu Uşak SMMMO toplantı salonunda yapıldı. Daha önceki genel kurullara rağbet olmazken, TOKİ’nin emeklileri ev sahibi etme projesi, bu genel kurula rağbeti artırdı. Salon genel kurula katılmak isteyen yaklaşık 200 kişiyi almayınca tartışmalar yaşandı.

Genel Kurulun divan başkanlığına Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, üyeliklere de 2. Genel Başkan Yunus Atiktürk, Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, Silifke Şube Başkanı Bedri Sabancı, seçildi. Tarsus Şube Başkanı Bülent Gözenek, Alaşehir Şube başkanı Hüseyin Özkan ve yönetimi, Denizli Şube başkanı Kamil Kunaroğlu da konuk olarak katıldı.

Siyasi partilerden tek katılan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan oldu. Konuk siyasilerin selamlama konuşması sırasında tepki gösteren Şadi Doğan (55) adlı üye , “Burası siyasi şov yeri değil, madem öbür parti temsilcileri niye konuşmuyor? Siz, TOKİ’den haber verin. Ne zaman ev sahibi olacağız” şeklinde konuştu.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

NEZAKET GELENEKLERİMİZDE VAR

Doğan’ın bu tepkisi üzerine salonda tartışmalar yaşandı. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çetinkaya, Uşak’ta faaliyet gösteren tüm siyasi partileri davet ettiklerini, ancak sadece CHP yönetiminin geldiğini söyledi.

Divan Başkanlığı görevini yürüten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan da tepki gösteren üye Şadi Doğan’a, “Arkadaşım Türk milleti olarak nezaket bizim örf ve adetlerimizde var. Şube yöneticileri tüm partileri davet ettiğini söylüyor. Gelselerdi onlarda konuşurdu. Nezaket gösterip gelen bir siyasi parti temsilcisi, elbette burada konuşacak. Sizin partinizin mensupları gelseydi onlarda konuşurdu. Bak, bir AKP Uşak Milletvekili kutlama telgrafı göndermiş, onu okuduk. Biz, emekliler derneğiyiz, siyasetle işimiz olmaz. Sizlerin hakları için varız” dedi.

TOKİ YERLERİ KONUSUNDA RESMİYET KAZANMIŞ BİR DURUM YOK

Bu tartışmanın ardından üyeler TOKİ Evlerinin Uşak’ta neden başlamadığını sordu. Şube Başkanı Aytekin Akın, “Şube yönetimi olarak gece gündüz bu konunun takipçisiyiz. Yer konusunda projeler hazırlayıp Belediye Başkanımıza sunduk. Ancak daha sonra başkandan bir türlü randevu alamadık. Sayın Başkan belediye adına çıkardığı bir dergide emeklilere sunulacak TOKİ Evlerinin temellerinin bu yılın sonunda kazılacağını açıklamış. TOKİ Başkanlığı’ndan yaptığımız görüşmelerde yer konusunun resmiyet kazanmadığını öğrendik. Sayın Belediye Başkanı Akse Çamlığı civarı ve Huzurevi üzerindeki yerlerden bahsediyor. Bu yerler resmiyette yok” şeklinde cevap verdi.

Tek liste ile gidilen seçimler sonrasında Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şube Başkanlığına Aytekin Akın yeniden seçilirken yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu: Mehmet Pala, Mustafa Çetinkaya, Uğur Aysu, M. Yaşar Şenyörük

Denetim Kurulu: İbrahim Aysu, Recep Yılık, Remzi Duysak

 

Editör: TE Bilişim