Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi
  Uşak merkezde Çarşamba pazarı olması nedeni ile satış yapmak için ailesi ile birlikte merkeze bağlı Hisar köyünden Uşak’a gelen 65 yaşındaki Parkinson hastası olduğu öğrenilen Abdil Kadir Acar ölümden döndü. 
Edinilen bilgiye göre öyle saatlerinde karnını doyurmak için börek alan ve yiyen yaşlı adam bir anda yere yığıldı. Yediği börek nefes borusunu tıkandığı için nefes almakta zorlanan yaşlı adama ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi. Nefes alamayarak yere yığılan yaşlı adamın üzerine su döken vatandaşlar Abdil Kadir Acar’ı ayıltmaya çalışırken diğer yandan da sağlık ekiplerine haber verdiler. O esnada hem arama kurtarma gönüllüsü olan hem de Uşak’ta gazetecilik yapan Özkan Yavaş kalabalığı görerek olay yerine gitti. Yaşlı adamın nefes alamadığını fark eden Gazeteci Özkan Yavaş tarafından yaşlı adama yapılan ilkyardım müdahalesi sonrası nefes yolunu tıkayan börek parçasını çıkarılmasını sağladı. Olay yerine gelen 112 ekipleri ile kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Abdil Kadir Acar’ın yapılan muayenesinde sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılan ilkyardım müdahalesi sayesinde hayatta kaldığı öğrenildi.
Hastaneden taburcu edildikten sonra tekrar Pazar yerindeki tezgahına gelen Abdil Kadir Acar; “Yemek yiyordum bir anda tıkandım nefes alamaz oldum. Yere düşmüşüm. Kendime geldiğimde karşımda isminin Özkan olduğunu öğrendiğim genç vardı. Bana müdahale yapıp boğazımda sıkışan ekmeği o çıkarmış. Biraz daha o şekilde nefessiz kalsaydım ölecektim. Hastanede doktorlar zamanında müdahale edildiğini ve mutlak ölümden döndüğümü söylediler. Hayatımı Özkan beye borçluyum. Benim çocuğumun adı da Özkan artık iki tane Özkan’ım var. Allah onu sevdiklerine bağışlasın “ dedi.
Gazeteci Özkan Yavaş ise; “Ben her insan gibi vatandaşlık görevimi yaptım. Arama kurtarma gönüllüsü olmam nedeniyle aldığım ilkyardım eğitimi sayesinde bilinçli olarak müdahalede bulundum. Amcanın başında kalabalığı görünce merak edip oraya gittim. Bilinçsiz şekilde müdahale edildiğini ve nefes alamadığını görünce nefes alabilmesi için uygun pozisyonda yatırarak nefes yolunu açmak istedim. Daha sonra nefes yolunu tıkan bir şey olduğunu fark edince ters çevirip karnına bası uygulayarak nefes yolunu tıkayan nesnenin dışarı çıkmasını sağladım. Bunu da aldığım eğitimler vesilesi ile yaptığımın kanaatindeyim. Bir insanın hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşıyorum “ dedi.
Editör: TE Bilişim