Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak
Adana’da pamuktan olan ürünleri vatandaşlardan parasıyla alıp çırçır fabrikalarına satan işçiler, sosyal medyada çocuk kaçırma ve organ mafyası olmakla suçlanınca isyan ettiler. İşçiler kendilerini, “Bizlerin zaten 3-4 tane çocukları var. Kendi karnımızı doyuramıyoruz. Çocuk kaçırmakla bir alakamız yok. Bir dilim ekmek için pamuk alıyoruz diye bağırıyoruz. Bunu herkes duysun” diye savundular. 
Uşak’tan Adana’ya gelip, pamuktan eski yorgan, battaniye, kilim ve yatakları parasıyla vatandaşlardan alıp Denizli’deki çırçır fabrikalarına gönderen işçiler, sosyal medya üzerinden çocuk kaçırmak ve organ mafyası olmakla suçlandı. Bunun üzerine ise kendilerinin organ mafyası olmadıklarını savunmak için yaklaşık 50 araçlık işçi konvoyu merkez Otogar’ın arkasındaki Fevzipaşa 2 Nolu Çocuk ve Dinlenme Parkı’nda toplandı.



“Kendimize zor bakıyoruz”
Burada işçiler adına İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İzzet Sağdemir, her işçinin en az 3 çocuğu olduğunu ve onlara zor baktıklarını söyleyerek, “Bizim çocuk kaçırmakla hiçbir alakamız yok. Biz organ mafyası değiliz. Bizlerin zaten 3-4 tane çocuklarımız var. Kendi karnımızı doyuramıyoruz. Bunu herkes duysun. Bizi suçlayanların Allah cezalarını versin bu Ramazan ayında. Bu suçlamayı kabul etmiyoruz. Biz bir dilim ekmek için pamuk alıyoruz diye bağırıyoruz. İsteyen veriyor isteyen vermiyor” diye konuştu.



“Alnımızın teriyle paramızı kazanıyoruz”
Bu tarz söylemler yüzünden işe gidemediklerini anlatan Sağdemir, daha sonra şunları söyledi:
“Biz Türkiye genelinde pamuktan eski yatak ve battaniye topluyoruz. Vatandaşlarımızdan kilo başına 1 ile 1,5 TL arasında alıyoruz. Yalnız bize demişler ki bu pamuk toplayanlar çocuk hırsızlığı yapıyorlar demiş. Vatandaşlarımızın bundan hiç kuşkusu olmasın. Devletimiz gelmiş bizi araştırmış. Plakalarımızı, adreslerimizi almış. Vatandaşlarımızı yanlış yönlendirme yapıyorlar. Alnımızın teriyle paramızı kazanıyoruz. Çoluk çocuk işe gidemiyoruz. Halkımız bunu gerçek zannediyor. Yalandır.”



Sosyal medyada ise bir kişi, işçiler için şu ifadeleri kullandı:
“Arkadaşlar durum ciddi, söz konusu çocuklarımız. Bugün bu arabayı Kazanlı'da gördüm. Eski pamuk yastık alıyoruz bahanesiyle çocukları kaçırıyorlar. Hatay’da 7 çocuk kaçırmışlar, bunlar organ mafyası. Dikkate alalım. Lütfen herkes paylaşsın.”
Hatay’da faaliyet gösteren bir sosyal medya sitesi ise yorgan alıp satan işçilerin araçlarının fotoğrafını çekip altına şu ifadeleri yazdı:
“Bu tür kapalı araçlar eski pamuk ve yastık bahanesiyle mahallelerde gezinip çocuk hırsızlığı peşinde iddiaları yer alıyor. Son günlerde Samandağ'a ait mahallelerde gezdirmişler. Mahalle gençleri bu tür araçların mahallelerine girilmesine müsaade etmesin. Herkes çevresini uyarsın. Hiçbir seyyar satıcının mahalleleri gezme hakkı yoktur. Bunlara geçit vermeyelim. Şüphe uyandıran bir durum gördüğünüzde derhal jandarmayla irtibat kurun.”
Toplanan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim