Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak Uşak'ta bayram boyunca kesinti yapmayan OEDAŞ, bu mahallelerde elektrik kesintisi uygulayacak

Uşak Kadınlar Kulübü üyeleri ve Başkanı Hasibe Çırpıcı ile Uşak merkezinin ilk ve tek kadın Muhtarı Fadime Meral 15 Temmuz Şehitler Meydanında çocuk istismarlarını protesto etti. 
Kadınlar tacizcilere idam isterken r Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan da çocuk parklarına kamera yerleştirmesini, annelerin ve babaların buralarda oturabilmesi için banklar koymasını ve bu parklarda sigara içilmesinin yasaklamasını istediler. 
Uşak Kadınlar Kulübü üyeleri ve Başkanı Hasibe Çırpıcı ile ortaklaşa böyle bir tepki vermeyi planladıklarını söyleyen Muhtar Fadime Meral sonra Türkiye'deki bütün kadın muhtarları da bu tepkiye dahil etmeyi düşündüğünü ve muhtarlara bu teklifi sunduğunu söyledi. Meral konuya lilgil olarak sözlerini şu şekilde devam ettirdi; "Türkiye'nin kadın muhtarları olarak bizim büyük bir whatshapp grubumuz var bunu oradan paylaştım bu fikir onlarında çok hoşuna gitti. Onlarda Valiliklere dilekçelerini vererek izinli bir şekilde bu protestoyu yaptılar. Grupta bizim 839 tane kadın muhtarımız var yani bu tepkinin Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak verildiğini söyleyebiliriz." 



Etkinliğe çocuklarıyla beraber katılan kadınlar hep bir ağızdan "idam isteriz" diyerek slogan attılar. Burada konuşan Muhtar Fadime Meral kanunların çocuk istismarlarının önüne geçemediğini iddia etti. Meral'in konuşması şu şekilde; " Türkiye’de gün geçmiyor ki, çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüz haberi duyulmasın. Yasalar olduğu yerde duruyor ve erkeği kayıran sistem tecavüz vakalarında akla hayale sığmayan indirim sebepleri üretiyor. Sistem kendini tekrar ediyor. Toplum tepki gösteriyor , sokaklara çıkıyor ama yasa kurucular çözümsüz. 
Adalet verileri , yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Son 1 yılda 400 çocuk istismara uğradı. Adalet Bakanlığı’nın 2015 verilerine göre yılda ortalama 17 bin istismar davası açılıyor,bu davaların yüzde 45’i mahkumiyetle sonuçlanmıyor. 



- Saldırganların yüzde 60’ı çocukların tanıdıkları 
- İstismarcıların yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor 
- Çocuğa yönelik cinsel saldırıların sadece yüzde 5’i ortaya çıkıyor, yüzde 95’i ise gizli kalıyor. 
- Adliyelerdeki 4 tecavüz davasından biri çocuklarla ilgili. 
Çocuklarımızın ve ailelerinin güvenlik kaygısı hissetmeden canları yanmadan hayatlarına devam edebilmeleri tüm yetişkinlerin boynunun borcudur. Her yetişkin bu borcu ödemekle mükelleftir. Hepimiz tarifsiz acılara travmalara boğan, çocuklarımıza yönelen vahşete istismara karşı bir mücadele alanı oluşturamazsak , bu durum insanlığımızı çürüten bir kabul edişe dönüşecektir. As olan çocuklar kadınlar tacize tecavüze istismara uğramadan güvenlikli bir yaşam sürebilmek için önleyici düzenlemelerdir. Cezayı müeyyidelerin artırılması. Bu konunun tekrar Meclis gündemine getirilmesini halkımızın ve ülkeyi yönetenlerin dikkatlerine sunar. O nedenle diyoruz ki taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerin de çeşitli nedenlerle indirimler uygulanmamalıdır.Türk Ceza Yasa’sının ilgili hükümleri yeniden gözden geçirilmeli ve gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. 
Bu toprakların seçilmiş kişileri ve Mülki amirleri olarak bu konunun takipçisi olacağımıza buradan duyuruyoruz" 



Etkinliğe katılan kadınlar Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan çocuk parklarına kamera yerleştirmesini, annelerin ve babaların buralarda oturabilmesi için banklar koymasını ve bu parklarda sigara içilmesini yasaklamasını istediler. 

Editör: TE Bilişim