Uşaklı sanayiciler enerji kesintisine tepki gösterdi

31 Mart Salı günü tüm Türkiye de yaşanan elektrik kesintisi sanayi kenti Uşak’ta da yaşamı durma noktasına getirdi. Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, 16-24 vardiyalarının iptal edildiğini, ancak yaşanan zararı tespit etmenin çok güç olduğunu belirtti.. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ise, zaten ekonomik olarak sıkıntı çeken sanayi kuruluşlarına bir darbenin de enerji kesintisi ile vurulduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz Salı günü tüm Türkiye de kesilen elektrik kesintisi,  Uşak’ta yaşamı olumsuz etkilerken özellikle sanayici ve iş dünyasına büyük darbe vurdu. OSB’lerde vardiyalar iptal edildi. İnsanlar asansörlerde kaldı. Enerji olmayınca kombiler ve kalorifer kazanları çalışmadı. Uşaklılar soğukta hayli sıkıntı yaşadı. Bu duruma tepki gösteren sanayici ve işadamları ise şu değerlendirmeleri yaptı:

Vardiyalar iptal oldu makineler bozuldu

Ali Yıldırım (Uşak Tekstil OSB Yön. Kur. Bşk.): “Tekstil OSB de 11 bin 750 sigortalı işçi çalışmaktadır. Buradaki sanayicimiz ayda 44 milyon kw/saat elektrik tüketmektedir. Salı günü yaşanan 10 saatlik elektrik kesintisi, özellikle kartlı sistemle çalışan makinelerde büyük sıkıntı yarattı. Seramik fabrikalarında en fazla 3 saat üretim dışı kalması gereken kurutma makinelerinde meydana gelen soğumalar yüzünden büyük arızlara oldu. OSB’de üretim yapan 240 fabrika, elektrik kesintisi nedeniyle, 16-24 vardiyasını iptal etmek durumunda kaldı. Elektrik tüketiminde Türkiye’nin 12. Büyük OSB’sinde zararı maddi olarak tespit etmek için tüm üretim yapılan fabrikalarda tek tek tespit yapmak gerekir.”

Sanayici ekonomik olarak zaten sıkıntıdaydı

Mustafa Kuvvet (Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): Bu enerji kesintisi 10 saat kadar sürdü. Sadece sanayiyi değil, Uşak’ta tüm hayatı olumsuz etkiledi. Geceye kadar elektrikler gelmese hemşerilerimiz donacaktı. 21. Yüzyılda Türkiye’nin 81 ilde elektrik kesilmesi, teknolojinin bu kadar ilerlediği bir çağda doğru değil. Zararın maddi olarak tespiti zor. Ancak, elektrik tüketim farkından ortaya çıkabilir.

Türkiye de sanayici titizlik gösterip parasını gününde ödüyorsa, devlette aynı titizliği gösterip enerjiyi kesintisiz sunmak durumundadır. Zaten ekonomik sıkıntılardan sanayici tam kapasite çalışamıyordu. Bir de bu kesinti zararı dert oldu.”

 

 

Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!

 

Editör: TE Bilişim