Uşak'ta 850 dükkanın yer aldığı yeni site inşa ediliyor Uşak'ta 850 dükkanın yer aldığı yeni site inşa ediliyor
 
Geçtiğimiz yıl nisan ayında Hakkari Dağlıca bölgesinde şehit olan Binbaşı Kürşad Selim Şenol'un adının yaşatılması, Uşak Üniversitesi önündeki köprülü kavşağa isminin verilmesi hakkında basın açıklaması, Vali Salim Demir ve şehidin yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Düzenlenen basın açıklaması öncesinde Binbaşı Kürşad Selim Şenol’un şehadetine ilişkin bilgi ve ardından şehidin biyografisi okundu. Vali Salim Demir, Şehit Binbaşı Kürşad Selim Şenol hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından yaptığı konuşmada, vatan, bayrak ve bağımsızlığımız için canlarını vererek şehadete ulaşan, aziz milletimizin kahraman evlatlarını asla unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını vurguladı. Vali Salim Demir, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Kendilerini rahmet, şükran ve saygıyla andığımız Şehit Binbaşı Kürşat Selim Şenol başta olmak üzere 3 şehidimizin isimlerini karayolları ağında yapılmış büyük köprülü kavşaklara verdik. Bununla ilgili tekliflerimizi yaptık, sürecin tamamlanmasının ardından bir an önce tabelalarını asacağız. Bununla birlikte, açıklamamızı yaptığımız gün itibariyle Uşak Üniversitesi köprülü kavşağında Binbaşı Kürşad Selim Şenol’un tabelalarının asıldığını ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da hem diğer karayolları ağında yapılacak olan köprülü kavşaklarımızda, hem de okullarımızda şehitlerimizin isimlerini vermeye devam edeceğiz, bundan sonra yapılan eserlere şehitlerimizin adlarını verme uygulamasını daha da arttıracağız. Şu anda yapımı devam eden okullarımız var, şehidin de okuduğu veya ailesinin ikamet ettiği mahallelerdeki okullara da şehitlerimizin isimlerini vermeyi planlıyoruz. Bir devletin büyüklüğü kendisine hizmet edenlere ve kendisine canıyla fedakârlık yaparak hizmet eden şehitlerine ve gazilerine göstermiş olduğu yüksek değerle ölçülür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de şanına yaraşır bir şekilde özellikle de son 15 yılda şehitlerimize ve şehit ailelerimize daha yüksek bir seviyede desteklerini sunuyor ve sunmaya devam edecek. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, makamları cennet olsun, ailelerimize de baş sağlığı diliyoruz. Şehidimiz Süleyman Aydın için de Uşak-Ulubey devlet yolu üzerindeki Bölme geçişindeki kavşağa ismini vereceğiz. Şehidimiz Erkan Tümer'in ismini de Uşak-Denizli devlet yolu üzerindeki cezaevi mevkiindeki büyük kavşağa vereceğiz. Şehidimiz İsa Türkmen'in ismini ise Uşak-İzmir devlet yolu üzerindeki Huzur park önündeki köprülü kavşağa vereceğiz. Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Evlatları bu vatan için şehit düşmüş kıymetli ailelerimize de yeniden başsağlığı diliyorum. Devlet ve millet olarak şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız.”
Editör: TE Bilişim