Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği (UTKGD) teröristlerle çarpışırken şehit düşen Uşaklı Jandarma Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın adının, otogar kavşağında yapılmakta olan battı çıktıya verilerek ölümsüzleştirilmesi hakkında girişimlerde bulunmaya karar verdi.

Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı Uşak'ta Ramazan ayı içinde litrelerce kaçak alkol yakalandı

Hakkari’de bölücü terör örgütleriyle mücadele ederken kullandığı helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uşaklı Pilot Jandarma Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın adı ölümsüzleştiriliyor.

Uşaklı Üsteğmen’in şehit düştüğünü haber alan UTKDG Yönetim Kurulu, üye Mehmet Keyvanoğlu’nun acil toplantı talebi üzerine toplanarak, otogar kavşağında yapımı devam eden battı çıktıya, “Şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan” adının verilmesi için Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi nezdinde resmi girişimde bulunma kararı aldı.

YARIM SAAT İÇERİSİNDE 10 BİNİ AŞKIN DESTEK BULDU

UTKGD’nın yönetim kurulu toplantısının ardından öneriyi sosyal medyada paylaşan yönetim kurulu üyesi Alp Arslan Dur, “Paylaşmamla birlikte yarım saat içerisinde sosyal medyadaki sayfamdan 10 bini aşkın beğeni ve destek mesajları geldi. Ben de Uşak halkının bu duyarlılığını takdir ettim. Sadece Uşak halkı değil, Uşak dışında yaşayan dostlarımızdan da destek geldi. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Milletimizin ve değerli şehit ailelerinin başı sağ olsun. Elimizden bir şey gelmiyor. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mehmet Keyvanoğlu’nun bu önerisi ile elimizden gelen bu kadar bir şeyi yapabiliyoruz” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

‘ADI ÖLÜMSÜZ OLSUN İSTEDİK’

Önerinin sahibi olan UTKGD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keyvanoğlu da sözlerine tüm şehitler için Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.

Keyvanoğlu, “Tüm ulusumuzun fertleri gibi gencecik insanlarımızın terörle mücadele ederken şehit olmaları benim de yüreğimi dağladı. Çaresiz kalmayı kabul edemedim. Bari, bu fidanımızın adı ölümsüz olsun diye düşünüp konuyu Başkanımız sayın Murat Öntuğ ve diğer yönetim kurulu arkadaşlarıma açtım. Onlar da bu fikrime sıcak bakınca, derhal resmi girişimlere başlama kararı aldık. Derhal şehidimizin adını ölümsüzleşmesi için resmi girişimlere başlayacağız” dedi.

ÜST GEÇİDE DE ŞEHİT ADI VERİLMİŞTİ

22 Eki 2007 tarihinde Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerin şehit ettiği Asteğmen Mehmet Bozkuş’un adı da o tarihlerde Dörtyol kavşağına yapılan köprüye verilmişti.

UTKGD’nin önerisi kabul edilirse, Ankara-İzmir Karayolunda iki şehidimizin adı da ölümsüzleşmiş olacak. Şu ana kadar terörle mücadele ederken şehit olan tüm Uşaklı şehitlerin adı, cadde, sokak ve okullara verilmiş durumda.

Editör: TE Bilişim