Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, trafikle ilgili çalışmalarda ilerleyen dönemlerde oluşacak yoğunluğu düşünerek hareket ettiklerini söyledi. Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki yol ve kaldırım yapım faaliyetlerini inceleyen Cahan, kentte ulaşım bazında dönüşümün yaşandığını belirterek, “Bugüne kadar sürekli sorun çıkaran ve sürücülerimiz için araç kullanmayı eziyet haline dönüştüren parke taşlardan ilimizi kurtarıyoruz” dedi

USAKPORT.COM // Uşak’ta son dönemlerde devam eden yol çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Kentin trafik açısından en işlek yollarından biri olan Zübeyde Hanım Caddesi’nde model bir proje uygulanmaya başlandı. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak çalışma sonunda, yol tamamen yenilecek, refüjler ve elektrik direkleri değişecek ve trafik daha akışkan hal alacak. Uşak Belediyesi ekipleri ve yüklenici firma, Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki çalışmalarına bugün itibariyle başladı.



Trafikte zaman zaman aksamalara neden olan çalışmaları yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projenin kısa sürede tamamlanması için 24 saat mesai yapılacağını bildirdi. Cadde üzerindeki yenilenme faaliyetlerinin Uşak Belediye binasına kadar uzanacağını belirten Başkan Cahan, “Bugüne kadar sürekli sorun çıkaran ve sürücülerimiz için araç kullanmayı eziyet haline dönüştüren parke taşlardan ilimizi kurtarıyoruz. Yakın bir dönemde araç trafiğinin işlek olduğu yollarımızın tamamı asfaltlanacak. Tüm çalışmalar sona erdiğinde, trafiğin hızlı ve zahmetsiz bir şekilde aktığını göreceğiz” dedi.


MEVCUT TRAFİK AKIŞI İHTİYACA YANIT VEREMEZ HALE GELDİ

Uşak Karaağaç Mahallesi'nde park halindeki otomobil aniden yandı! Uşak Karaağaç Mahallesi'nde park halindeki otomobil aniden yandı!

Tek yön uygulamasının Uşak için gerekli olduğuna değinen Başkan Cahan, “Şu anda ulaşım bazında dönüşümü yaşıyoruz. Sadece yollarda kullanılan malzemede değil, trafik mantığında yeni bir modele geçiyoruz. Çünkü ilimizdeki araç sayısı, nüfusumuza oranla çok fazla. Hemen hemen her evde bir veya iki araç bulunuyor. Birkaç yıl içinde trafikteki alışılmış düzen ihtiyaca yanıt veremez hale gelecekti. Çevre yolumuz önümüzdeki yıl tamamlanacak ve trafiğin yoğun olduğu kavşaklarımızda battı çıktı ve köprülü kavşaklar inşa edeceğiz. Söz konusu çalışmalar tamamlandığında ve kent park-kentsel dönüşüm gibi kente nefes aldıracak çalışmalar sonlandığı zaman, trafik sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.  Öte yandan Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a Yardımcısı Ergün Kırdinli eşlik etti. Kırdinli, projenin detayları hakkında Başkan Cahan’a brifing verdi.

 


ZÜBEYDE HANIM CADDESİ'NDEKİ PROJENİN SON HALİ!

Editör: TE Bilişim