Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı
Aslen Uşaklı olan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, emekliye ayrıldı. Kendi isteğiyle emekliliğe ayrılan Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu’ya veda etti.  Valilik önünde düzenlenen veda töreninde vatandaşlarla tek tek vedalaşan Vali Mesut Yıldırım, duygu dolu anlar yaşadı.
Kendisini uğurlamaya gelen protokol ve vatandaşlarla tek tek vedalaşarak helallik isteyen Vali Mesut Yıldırım, kendi isteğiyle emekliliği ayrıldığını belirterek, “Valilik makamına layık görmesi nedeniyle, hükümetimize vefa ve vicdan borcum olduğunun da farkındalığıyla 7 aydır valisi olduğum bu müstesna şehirde görevimi de bu bilinçle layıkı vechile yerine getirmeye çalıştım. Üzerimde hakkı olan mesai arkadaşlarım var, vatandaşlarımız var, mümkünse vicdanları elveriyorsa haklarını helal etsinler, üzerinde hakkım olan insan varsa eğer, ben de helal ediyorum. Görev yaptığım süre içinde anlayış, destek ve işbirliğini esirgemeyen sayın milletvekillerimize, belediye başkanımıza, STK temsilcilerine, muhtar arkadaşlarıma ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine bu süre içinde sorumlu gazetecilik anlayışının timsali olarak niteleyebileceğim Kastamonu basınına en içten saygılarımı sunuyor, Anadolu’muzun en özgün kentlerinden Kastamonu’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı yürekten selamlıyor, cümlenizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.  Vali Yıldırım, konuşmasının sonunda helallik isteyerek, kendisinin de Kastamonu’ya ve Kastamonu halkına hakkını helal ettiğini söyledi. Daha sonra Vali Yıldırım, Valilik önünde kendisini uğurlamaya gelenlere son kez el sallayarak Kastamonu’dan ayrıldı.

KASTAMONU'DAN UŞAKLI BİR YUNUS GEÇTİ

Uşaklı Vali Mesut Yıldırım, Kastamonu'daki görevinden kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Vali Yıldırım'ın emeklilik haberi, Kastamonu yerel medyasında üzüntüyle karşılandı.  Yerel medya mensupları duydukları üzüntüyü gazetelerindeki köşe yazılarına yansıttı. Kastamonu Gazetesi’nden Mustafa Afacan, “Mesleki birikimi yanı sıra… Ülkemizin önde gelen sinema ve müzik arşivcilerinden biri olacak, çizgi roman koleksiyonu yapacak kadar da derin bir kültür adamıydı. Uşaklı karayağız bir Yunus, kadim Anadolu’nun tüm bilgeliği alnının çizgilerinde satır satır okunan… Hüznüyle dağları ağlatan, tebessümüyle denizleri coşturan.” ifadelerini kullandı. Mustafa Afacan, “Bir Yunus Geçti Kastamonu’dan başlıklı yazısında şu ifadeler eyer verdi: “Kastamonu’dan Yunus Emre zarafetli bir vali geçti Yıldırım hızıyla…Hakkını helal etsin, sayesinde Mesut olduk görev yaptığı süre içinde.Geldiğinde sıcacık bir yaz günüydü…Gidişinde mevsim kara kış buralarda.Çok kara kışlar gördük biz yine de pes etmedik demenin alemi yok…Pes; resmen yıkıldık.Zemheri ayazda sağanak yağmur görmek de varmış kaderde…Gökyüzü şaşkın, gözyaşı sel.Yedisindeki çocuktan yetmiş yedisindeki ihtiyara, yoksulundan varsılına, envai dünya görüşündeki nice Kastamonulunun kalbini ne ara çaldı pes…Kaldır plakları gramofondan gönül, neşeli şarkılar çalmayı bundan böyle kes.İnanmazdım oysa şarkılara…Ne de doğruymuş, “Sevenler ağlarmış”.Kastamonu’ya hizmet gayretiyle ayak basmadık yer bırakmadı, değil bir insanın kalbini kırmak, bir karıncayı dahi incitmedi…Gözlerindeki samimiyet yetti de arttı girdiği her haneyi bir anda çiçek bahçesine çevirumeye.O güldü…Kastamonu güldü.” 
Editör: TE Bilişim