Uşaklı vekillerden teröre kınama

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve CHP Uşak Milletvekili Özkan yalım da birer açıklama yaparak, PKK tarafından şehit edilen asker ve Urfa-Suruç ilçesinde bombalı saldırıda yaşamını yitiren 31 can için rahmet ve tüm ulusumuza başsağlığı dilediler.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

ALTAY; “DÜNYAYA BİRLİK MESAJI VERMELİYİZ”

AK parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Öncelikle, bu hain saldırılarda yitirdiğimiz, asker ve 31 can için Allah’tan rahmet tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Bu saldırıların asıl hedefinin Türkiye olduğunu düşünüyorum. Bu saldırılara karşı direncimizi ve yitirdiğimi,z insanlara karşı ne kadar duyarlı olduğumuzu millet olarak el ele vererek tüm dünyaya göstermemiz gerekir. Bu menfur olaylarla ilgili neden ve nasılları tartışmak yerine kenetlenmiş bir Türkiye olduğumuzu dünyaya ilan etmeliyiz. Bu da birlik ve beraberlikten geçer. Bu süreç içerisinde Sayın Başbakanımızın TBMM’de grubu bulunan 4 parti liderine yaptığı, “4’lü deklarasyonla terörü lanetleme” çağrısını çok olumlu buluyorum. Böylece kara günlerde tüm partilerin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu da tüm dünyaya ilan etmiş oluruz”  dedi.

Adıyaman Kırsalında arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin saldırısı sonucu, çıkan çatışmada, jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit olması ve iki askerin yaralanması konusunda fikirlerini açıklayan Altay şunları kaydetti:

“Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve ulusumuza baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Bu hain saldırı, AK Parti’nin çizdiği çözüm süreci çerçevesinin ne kadar doğru olduğunu gösteren bir süreçte gerçekleşmiştir. Biz, AK parti olarak, çözüm sürecinde, terör örgütünün silahları bırakması gerektiğini defalarca dile getirmiştik.  Kandil, yine taşeron vazifesini yerine getirerek, çözüm sürecini baltalama girişimlerine devam etti. Öte yandan HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın, “Halkların güvenliğini kendi sağlaması” çağrısını çok tehlikeli buluyorum. Türkiye de halkların güvenliğini sağlayacak yegâne kurum, güvenlik güçleridir. Aksi bir durumda, terör ve kaos yaşanır.”

YALIM; “ONLAR DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR”

Ne zaman, nerede ve kim tarafından yapılırsa yapılsın terörün bir insanlık suçu olduğunu kaydeden CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’da terör saldırılarıyla ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılan bombalı saldırı sonucu 31 insanımızı kaybettik ve yüzü aşkın insanımız yaralandı. Onlar, demokrasi şehidi oldu. Hepsi bizim canımızdır. Öte yandan Adıyaman da Çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal için de Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimiz için şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü de buradan şiddetle lanetliyorum.”

Editör: TE Bilişim