Uşaklılar doğal gaz faturası yatırabilmek uğruna çile çekiyor

Uşak’ta doğalgaz faturalarını ödemek için fatura tahsil merkezi bulamayan ve sadece 5 bankaya ödeme yapabilen vatandaşlar saatlerce kuyruk çilesi çekiyor.

Uşak’ta doğalgaz dağıtım şirketi UDAŞ’IN merkezde fatura tahsil merkezlerinin olmaması ve eleman sayısındaki azlık, vatandaşa pahalıya patlıyor. Faturasını ödemek için kent merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Ulubey yolu üzerindeki ana binaya gitmekte zorluk çeken vatandaşın, kent merkezinde bulunan 5 özel bankada saatlerce sıra beklemek zorunda kalması, fatura kuyruklarını tam bir çileye dönüştürüyor. Bankalarda faturasını ödemek için sıra bekleyen vatandaşlar, bu sıkıntıya bir çözüm bulunmasını istiyor.

ÇİLE GEÇEN YIL BAŞLADI

Daha önce Fatih Caddesi’nde bulunan UDAŞ Ana binasındaki veznelere ve Uşak Belediyesi veznelerinde bulunan vezneden faturalarını rahatlıkla ödeyebilen Uşaklıların fatura yatırma çilesi, UDAŞ Ana binası ve veznelerinin, merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan ana binaya taşınmasıyla başladı. Uşak Belediye Binasında bulunan veznelerde yoğunluk  yaşansa da bir nebze vatandaşın ihtiyacını karşılıyordu.

Daha sonra, bu vezneler kaldırılarak, Değergeç Sokak’ta özel bir fatura tahsil servisi kuruldu. Burasının da UDAŞ’ın ortaklarından birisinin olduğu söylentileri yaygınlaşınca, kısa zamanda burası da kaldırıldı.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Fatura çilesi süren vatandaş, doğalgaz faturalarını faturanın alt kısmında belirtilen beş banka şubesine yatırmaktan başka çare bulamadı. Kamu bankalarının şubeleri hiç almazken, bu beş bankada daracık alanda, diğer bankacılık faaliyetlerinin arta kalan zamanlarını fatura tahsiline ayırması, fatura yatıranlar için yine çekilmez bir çileye döndü. Bazı banka şubelerinde sıra alan vatandaşlar, iki saate yakın beklemek zorunda kaldı

VATANDAŞ TEPKİLİ

Yaşanan en büyük sıkıntının eleman azlığı ve fatura tahsil büro yetersizliğinden kaynaklandığını belirten vatandaşlar, bunun yanı sıra anlaşmalı bankaların sayısının az olmasından ve fatura tahsili sırasında gösterilen isteksizlikten yakındı. Vatandaşlar, "Paramızla rezil oluyoruz. Her faturada bu şekilde bir eziyet çekmekten bıktık. Bu devirde bu rezilliği yaşadığımız için utanıyoruz." şeklinde tepki gösterdiler.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim